Рецепт Картопля з вешенками фото

Картопля з вешенками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Картопля, Гриби
Вегетаріанське харчування
На обід
Гарячі страви

Гливи - дуже смачні гриби. Їх варять, смажать, використовують як начинку для пирогів і т.Д. Однак гливи, запечені в духовці, та ще й з картоплею і сиром, мають неперевершеним смаком!

Пропоную на Ваш суд рецепт картоплі з вешенками. Це чудове блюдо можна приготувати як на сімейну вечерю, так і на святковий обід. Гарнір до нього не потрібно, тому Вам не доведеться довго стояти біля плити, тим більше, що готується воно зовсім не складно.

  • Картопля - 800 грам
  • Гливи - 400 грам
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Сир - 100 грам
  • Майонез - 100 грам
  • Масло рослинне - За смаком (для смаження)
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
  • Зелень - За смаком (для прикраси)
картопля з вешенками - фото крок 1
1. Гливи ретельно промиваємо та нарізаємо скибочками.
картопля з вешенками - фото крок 2
2. Чистимо цибулю та нарізаємо його тонкими півкільцями.
картопля з вешенками - фото крок 3
3. Потім обсмажуємо гливи на рослинній олії.
картопля з вешенками - фото крок 4
4. Коли гриби вже не сильно обсмажилися, додаємо цибулю. Обсмажуємо ще 5-7 хвилин.
картопля з вешенками - фото крок 5
5. Далі скибочками нарізаємо картопля.
картопля з вешенками - фото крок 6
6. Нарізану картоплю викладаємо в миску. Солимо, перчим, додаємо майонез. Ретельно перемішуємо.
картопля з вешенками - фото крок 7
7. На буряковій тертушці натираємо сир.
картопля з вешенками - фото крок 8
У змащену форму для запікання шарами викладаємо інгредієнти:
1) половину картоплі
картопля з вешенками - фото крок 9
2) все гливи з цибулею. Трохи солимо.
картопля з вешенками - фото крок 10
3) залишився картопля
картопля з вешенками - фото крок 11
4) і тертий сир
картопля з вешенками - фото крок 12
9. Ставимо форму в розігріту духовку і запікаємо блюдо 30-40 хвилин при температурі 180 ° С. Картопля рекомендується накрити фольгою.
картопля з вешенками - фото крок 13
10. Наше блюдо готово! Можна прикрасити його зеленню на Ваш смак. Смачного!

Схожі рецепти