Картопля з вешенками
(покроковий рецепт з фото)
Гливи - дуже смачні гриби. Їх варять, смажать, використовують як начинку для пирогів і т.Д. Однак гливи, запечені в духовці, та ще й з картоплею і сиром, мають неперевершеним смаком!
Пропоную на Ваш суд рецепт картоплі з вешенками. Це чудове блюдо можна приготувати як на сімейну вечерю, так і на святковий обід. Гарнір до нього не потрібно, тому Вам не доведеться довго стояти біля плити, тим більше, що готується воно зовсім не складно.
- Картопля - 800 грам
- Гливи - 400 грам
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Сир - 100 грам
- Майонез - 100 грам
- Масло рослинне - За смаком (для смаження)
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Зелень - За смаком (для прикраси)
1. Гливи ретельно промиваємо та нарізаємо скибочками.
2. Чистимо цибулю та нарізаємо його тонкими півкільцями.
3. Потім обсмажуємо гливи на рослинній олії.
4. Коли гриби вже не сильно обсмажилися, додаємо цибулю. Обсмажуємо ще 5-7 хвилин.
5. Далі скибочками нарізаємо картопля.
6. Нарізану картоплю викладаємо в миску. Солимо, перчим, додаємо майонез. Ретельно перемішуємо.
7. На буряковій тертушці натираємо сир.
У змащену форму для запікання шарами викладаємо інгредієнти:
1) половину картоплі
1) половину картоплі
2) все гливи з цибулею. Трохи солимо.
3) залишився картопля
4) і тертий сир
9. Ставимо форму в розігріту духовку і запікаємо блюдо 30-40 хвилин при температурі 180 ° С. Картопля рекомендується накрити фольгою.
10. Наше блюдо готово! Можна прикрасити його зеленню на Ваш смак. Смачного!