Рецепт Картопля з сиром і грибами фото

Картопля з сиром і грибами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Картопля, Гриби
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, Сімейна вечеря
Гарячі страви

Картопля з сиром і грибами - ця страва, яке можна приготувати як на святкову вечерю, так і на повсякденний обід. Ароматний, пікантний картопля в прекрасному поєднанні з грибами і ніжним сиром.

Цей простий рецепт картоплі з сиром і грибами допоможе вам без великих зусиль приготувати досить смачна страва на обід або вечерю. Готуємо:

1. Для початку необхідно підібрати вогнетривку форму з високими бортиками.

2. Часник очистити і подрібнити. Можна видавати через прес (потерти на тертці) або порізати невеликими шматочками.

3. На дно форми розкласти часник так, щоб він покрив дно.

4. Картопля вимити і почистити. Нарізати невеликими кружечками або кубиками. Викласти в миску, злегка присолити і поперчити. Добре перемішати.

5. Половину картоплі викласти у форму і розрівняти.

6. Гриби нарізати невеликими шматочками. Можна попередньо їх злегка обсмажити на сковороді.

7. На картоплю викласти гриби. Злегка поперчити і посолити, по бажанню.

8. На гриби викласти залишився картопля і розрівняти.

9. Сметану змішати з вершками. Можна трохи присолити.

10. Сир натерти на крупній тертці.

11. На верхній шар картоплі розкласти тоненькі шматочки вершкового масла.

12. Посипати все сиром.

13. Акуратно залити вершково-сметанному заправкою і відправити в духовку мінімум на годину. Коли верх почне присмажуватися, необхідно перевірити готовність картоплі. Подавати картопля з сиром і грибами в домашніх умовах можна з салатом або свіжою зеленню.

Смачного!

  • Картопля - 1 кілограм
  • Гриби - 500-600 грам
  • Сир - 300 грам
  • Крем - 150-200 грам
  • Вершки - 100 грам
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Часник - 5-6 зубчиків
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
  • Свіжа зелень - 1 щіпка
Цей простий рецепт картоплі з сиром і грибами допоможе вам без великих зусиль приготувати досить смачна страва на обід або вечерю. Готуємо:

1. Для початку необхідно підібрати вогнетривку форму з високими бортиками.

2. Часник очистити і подрібнити. Можна видавати через прес (потерти на тертці) або порізати невеликими шматочками.

3. На дно форми розкласти часник так, щоб він покрив дно.

4. Картопля вимити і почистити. Нарізати невеликими кружечками або кубиками. Викласти в миску, злегка присолити і поперчити. Добре перемішати.

5. Половину картоплі викласти у форму і розрівняти.

6. Гриби нарізати невеликими шматочками. Можна попередньо їх злегка обсмажити на сковороді.

7. На картоплю викласти гриби. Злегка поперчити і посолити, по бажанню.

8. На гриби викласти залишився картопля і розрівняти.

9. Сметану змішати з вершками. Можна трохи присолити.

10. Сир натерти на крупній тертці.

11. На верхній шар картоплі розкласти тоненькі шматочки вершкового масла.

12. Посипати все сиром.

13. Акуратно залити вершково-сметанному заправкою і відправити в духовку мінімум на годину. Коли верх почне присмажуватися, необхідно перевірити готовність картоплі. Подавати картопля з сиром і грибами в домашніх умовах можна з салатом або свіжою зеленню.

Смачного!

Схожі рецепти