Картопля з сиром і грибами
(покроковий рецепт з фото)
Картопля з сиром і грибами - ця страва, яке можна приготувати як на святкову вечерю, так і на повсякденний обід. Ароматний, пікантний картопля в прекрасному поєднанні з грибами і ніжним сиром.
Цей простий рецепт картоплі з сиром і грибами допоможе вам без великих зусиль приготувати досить смачна страва на обід або вечерю. Готуємо:
1. Для початку необхідно підібрати вогнетривку форму з високими бортиками.
2. Часник очистити і подрібнити. Можна видавати через прес (потерти на тертці) або порізати невеликими шматочками.
3. На дно форми розкласти часник так, щоб він покрив дно.
4. Картопля вимити і почистити. Нарізати невеликими кружечками або кубиками. Викласти в миску, злегка присолити і поперчити. Добре перемішати.
5. Половину картоплі викласти у форму і розрівняти.
6. Гриби нарізати невеликими шматочками. Можна попередньо їх злегка обсмажити на сковороді.
7. На картоплю викласти гриби. Злегка поперчити і посолити, по бажанню.
8. На гриби викласти залишився картопля і розрівняти.
9. Сметану змішати з вершками. Можна трохи присолити.
10. Сир натерти на крупній тертці.
11. На верхній шар картоплі розкласти тоненькі шматочки вершкового масла.
12. Посипати все сиром.
13. Акуратно залити вершково-сметанному заправкою і відправити в духовку мінімум на годину. Коли верх почне присмажуватися, необхідно перевірити готовність картоплі. Подавати картопля з сиром і грибами в домашніх умовах можна з салатом або свіжою зеленню.
Смачного!
- Картопля - 1 кілограм
- Гриби - 500-600 грам
- Сир - 300 грам
- Крем - 150-200 грам
- Вершки - 100 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Часник - 5-6 зубчиків
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Свіжа зелень - 1 щіпка
1. Для початку необхідно підібрати вогнетривку форму з високими бортиками.
2. Часник очистити і подрібнити. Можна видавати через прес (потерти на тертці) або порізати невеликими шматочками.
3. На дно форми розкласти часник так, щоб він покрив дно.
4. Картопля вимити і почистити. Нарізати невеликими кружечками або кубиками. Викласти в миску, злегка присолити і поперчити. Добре перемішати.
5. Половину картоплі викласти у форму і розрівняти.
6. Гриби нарізати невеликими шматочками. Можна попередньо їх злегка обсмажити на сковороді.
7. На картоплю викласти гриби. Злегка поперчити і посолити, по бажанню.
8. На гриби викласти залишився картопля і розрівняти.
9. Сметану змішати з вершками. Можна трохи присолити.
10. Сир натерти на крупній тертці.
11. На верхній шар картоплі розкласти тоненькі шматочки вершкового масла.
12. Посипати все сиром.
13. Акуратно залити вершково-сметанному заправкою і відправити в духовку мінімум на годину. Коли верх почне присмажуватися, необхідно перевірити готовність картоплі. Подавати картопля з сиром і грибами в домашніх умовах можна з салатом або свіжою зеленню.
Смачного!