Рецепт Картопля з реберцями в горщику фото

Картопля з реберцями в горщику
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Овочі , Свинина , Картопля
Вегетаріанське харчування
Святковий обід
Гарячі страви
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Картопля з реберцями в горщику в домашніх умовах завжди виходить настільки смачною і ароматною, що розлітається миттю! Так що не можна сказати, що це блюдо економне, зате в пам'яті залишиться!

Опис приготування:

Цей російський класичний рецепт картоплі з реберцями в горщику не залишить нікого байдужими. Соковите м'ясо, запашний картопля, та ще й заправляти будемо особливим свіжим соусом… Але при цьому нічого складного немає! приступимо?

Як приготувати картоплю з реберцями в горщику:

1. Для початку реберця, якщо потрібно, размораживаем, промиваємо і поділяємо на ланки.

2. Картопля, цибуля, помідори, морква і зелень ретельно миємо й чистимо.

3. Тепер томати і петрушку поки відкладемо, а картопля з морквою ріжемо невеликими кубиками, цибуля - півкільцями.

4. На рослинному маслі обсмажити реберця, поки вони не зарум'яняться, і додаємо до них цибулю. roza_ker, поки цибуля не стане золотистим.

5. Картоплю і моркву розкладаємо по горщикам, солимо, перчим, і перемішуємо. Обсмажені реберця ділимо на 4 частини та растиківаем в горщики вертикально. Цибуля викладаємо по центру. Заливаємо залишками масла зі сковороди.

6. Тепер томати обшпарюємо окропом і знімаємо шкірку. Подрібнимо в блендері разом з петрушкою вже очищені томати, додавши сіль, перець і спеції на ваш розсуд.

7. Заливаємо отриманим томатним соусом горщики так, щоб він не доходив до верху горщика приблизно на 2 см, і відправимо в розігріту духовку на 40 хвилин.

Готово! Можна подавати таке блюдо прямо в горщиках, прикрасивши зеленню, або ж пересипати в тарілку, а соус з горщиків подавати окремо. Насолоджуйтесь!


  • Картопля - 12 штук
  • Реберця свинячі - 800 грам
  • Цибуля - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Томати - 6 штук
  • Петрушка - 100 грам
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
Цей російський класичний рецепт картоплі з реберцями в горщику не залишить нікого байдужими. Соковите м'ясо, запашний картопля, та ще й заправляти будемо особливим свіжим соусом… Але при цьому нічого складного немає! приступимо?

Як приготувати картоплю з реберцями в горщику:

1. Для початку реберця, якщо потрібно, размораживаем, промиваємо і поділяємо на ланки.

2. Картопля, цибуля, помідори, морква і зелень ретельно миємо й чистимо.

3. Тепер томати і петрушку поки відкладемо, а картопля з морквою ріжемо невеликими кубиками, цибуля - півкільцями.

4. На рослинному маслі обсмажити реберця, поки вони не зарум'яняться, і додаємо до них цибулю. roza_ker, поки цибуля не стане золотистим.

5. Картоплю і моркву розкладаємо по горщикам, солимо, перчим, і перемішуємо. Обсмажені реберця ділимо на 4 частини та растиківаем в горщики вертикально. Цибуля викладаємо по центру. Заливаємо залишками масла зі сковороди.

6. Тепер томати обшпарюємо окропом і знімаємо шкірку. Подрібнимо в блендері разом з петрушкою вже очищені томати, додавши сіль, перець і спеції на ваш розсуд.

7. Заливаємо отриманим томатним соусом горщики так, щоб він не доходив до верху горщика приблизно на 2 см, і відправимо в розігріту духовку на 40 хвилин.

Готово! Можна подавати таке блюдо прямо в горщиках, прикрасивши зеленню, або ж пересипати в тарілку, а соус з горщиків подавати окремо. Насолоджуйтесь!

Схожі рецепти