Рецепт Картопля з куркою по-французьки фото

Картопля з куркою по-французьки
(покроковий рецепт з фото)

Французька кухня
Овочі , Птах , Картопля , Курка
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На святковий стіл , Романтична вечеря
Гарячі страви
Кількість порцій: 3-5
Час приготування: 40 хв.

Вашій увазі класичний рецепт картоплі з куркою по-французьки, унікального за своєю популярністю страви в наших краях. І не дивно, економне, але смачне і вишукане, воно подобається всім!

Опис приготування:

Хочу поділитися з вами легким способом, як приготувати картоплю з куркою по-французьки саме так, як годиться, з апетитною скоринкою, ароматної соковитою курочкою і м'яким картоплею. Приступимо?

1. Для початку картоплю і цибулю миємо й чистимо. Нарізаємо кружальцями і кільцями відповідно.

2. Курку, якщо необхідно, розморожуємо і нарізаємо невеликими порційними шматочками, але враховуйте, що вона ще зменшиться в розмірах.

3. Деко застилає фольгою або папером для запікання, і розмазує по ньому рослинне масло, це врятує курку від підгоряння.

4. Тепер на деко викладаємо нашу курочку навпіл з цибулею. Додаємо трохи солі.

5. В окремій мисці до нарізання картоплі додамо сметану, гірчичний порошок і перець. Можна дати волю фантазії і замість гірчичного порошку додати ваші улюблені спеції і прянощі.

6. Коли картопля ретельно перемішалися зі спеціями, викладаємо її поверх курочки. Трьом зверху твердий сир, якщо любите сирну корочку.

Я ще люблю додавати тонко нарізані помідори і болгарський перець, а вже потім тру сир, теж виходить дуже смачно. Запікати це блюдо потрібно в попередньо розпеченій духовці від півгодини до 40 хвилин, в залежності від потужності плити. А подавати найкраще прямо разом з листом, прикрасивши зеленню, адже картопля з куркою по-французьки в домашніх умовах виглядає особливо святково в цілісному вигляді.


  • Картопля - 7 штук
  • Куряче філе - 300 грам
  • Крем - 3 Ст. Ложки
  • Цибуля - 1 штука
  • Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
  • Гірчичний порошок - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
  • Сир твердий - За смаком
Хочу поділитися з вами легким способом, як приготувати картоплю з куркою по-французьки саме так, як годиться, з апетитною скоринкою, ароматної соковитою курочкою і м'яким картоплею. Приступимо?

1. Для початку картоплю і цибулю миємо й чистимо. Нарізаємо кружальцями і кільцями відповідно.

2. Курку, якщо необхідно, розморожуємо і нарізаємо невеликими порційними шматочками, але враховуйте, що вона ще зменшиться в розмірах.

3. Деко застилає фольгою або папером для запікання, і розмазує по ньому рослинне масло, це врятує курку від підгоряння.

4. Тепер на деко викладаємо нашу курочку навпіл з цибулею. Додаємо трохи солі.

5. В окремій мисці до нарізання картоплі додамо сметану, гірчичний порошок і перець. Можна дати волю фантазії і замість гірчичного порошку додати ваші улюблені спеції і прянощі.

6. Коли картопля ретельно перемішалися зі спеціями, викладаємо її поверх курочки. Трьом зверху твердий сир, якщо любите сирну корочку.

Я ще люблю додавати тонко нарізані помідори і болгарський перець, а вже потім тру сир, теж виходить дуже смачно. Запікати це блюдо потрібно в попередньо розпеченій духовці від півгодини до 40 хвилин, в залежності від потужності плити. А подавати найкраще прямо разом з листом, прикрасивши зеленню, адже картопля з куркою по-французьки в домашніх умовах виглядає особливо святково в цілісному вигляді.

Схожі рецепти