Картопля з м'ясом по-французьки
(покроковий рецепт з фото)
Блюдо просто чудове, так як не потрібно окремо готувати гарнір. Картопля під м'ясом виходить смачним і соковитим. Обов'язково запам'ятайте рецепт, як приготувати картоплю з м'ясом по-французьки.
Таке блюдо ідеально підійде для повсякденного обіду і для святкового столу. Ви економите багато часу замість того, щоб окремо готувати гарнір і м'ясо. А виходить смачно, ніжно і ситно.
- Свинина - 500 грам
- Картопля - 800 грам
- Сир твердий - 200 грам
- Помідори - 2 штуки
- Цибуля - 2 штуки
- Часник - 2 зубчики
- Майонез - 250 грам
- Оливкова олія - 3-4 Ст. Ложок
- Сіль, перець - За смаком
1. Свинячу вирізку наріжте тонкими пластами товщиною близько 1, 5 см.
2. Накрийте м'ясо харчовою плівкою і відбийте молотком по обидва боки. Потім посоліть і поперчіть кожен шматок.
3. Картопля очистіть і наріжте тонкими пластинами. Додайте оливкову олію, сіль, перець.
4. Цибуля і помідори наріжте тонкими півкільцями.
5. У майонез видавити часник і додайте чорний перець. Перемішайте.
6. Форму змастіть оливковою олією. Викладайте шарами картоплю, м'ясо, цибуля і майонез. Чергуйте шари, а зверху викладіть помідори і присипте тертим сиром.
7. Випікайте 40 хвилин при температурі 200 градусів. Подавайте на стіл гарячим.