Рецепт Картопля по-французьки в мультиварці фото

Картопля по-французьки в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Картопля
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл, Святковий обід
Гарячі страви, Гарніри

Французи називають це блюдо гратен "дофінуа", а ми просто - картопля по-французьки. Приготувати цей ніжний картопля в вершках під хрусткою скоринкою можна і в мультиварці! спробуємо?

Рецепт приготування картоплі по французьки в мультиварці порадує вас своєю простотою. Найскладніше у всьому процесі - це нарізати картоплю на найтонші, майже просвічуються скибочки. Але якщо у вас є спеціальна овочерізка (вона ж мандоліна), то справа піде веселіше!

І ще - молода картопля для цього блюда не підійде, в ній занадто мало крохмалю. З цієї ж причини картоплю треба спочатку ретельно відмити, потім очистити, сполоснути, а нарізати перед самою закладкою в мультиварку. У воду опускати картопляні пелюстки можна, інакше крохмаль вимиється і страва не вийде таким кремово-однорідним.

Ну що, ви все ще хочете дізнатися, як приготувати картоплю по французьки в мультиварці?

Тоді приступимо!

Отже, для початку підготуємо всі інгредієнти.

Часник почистити і подрібнити гострим ножем. Втім, одну часточку НЕ ріжте, а відразу візьміть і змастіть нею чашу мультиварки.

А тепер змастіть її ще раз - на цей раз вершковим маслом.

Тепер відмиємо картопляні бульби, Чистий і narezhem - так, як було сказано вище.

Почнемо укладати картопля в мультиварку шарами. Кожен шар посипаємо сіллю, подрібненим часником і мускатним горіхом.

Після того, як вся картопля викладена - заливаємо вершками.

Включаємо агрегат, режим "випічка" і йому подібні. Запікаємо протягом години.

Відкриваємо мультиварку, виливаємо на поверхню картоплі змішану з сіллю сметану.

Запікаємо ще 20 хвилин.

Подаємо нашу картопельку, розрізавши на порційні шматки і посипати дрібно нарізаною зеленню кропу (або сухими прованськими травами).

З таким гарніром можна і м'ясо не подавати, їй-богу!


  • Картопля - 1 кілограм
  • Вершки - 1-1, 5 склянки
  • Часник - 4-5 зубчиків
  • Вершкове масло - 1 Ст. Ложка (вершкове масло)
  • Крем - 0, 5 склянки
  • Сіль - За смаком
  • Мускатний горіх - За смаком
Рецепт приготування картоплі по французьки в мультиварці порадує вас своєю простотою. Найскладніше у всьому процесі - це нарізати картоплю на найтонші, майже просвічуються скибочки. Але якщо у вас є спеціальна овочерізка (вона ж мандоліна), то справа піде веселіше!

І ще - молода картопля для цього блюда не підійде, в ній занадто мало крохмалю. З цієї ж причини картоплю треба спочатку ретельно відмити, потім очистити, сполоснути, а нарізати перед самою закладкою в мультиварку. У воду опускати картопляні пелюстки можна, інакше крохмаль вимиється і страва не вийде таким кремово-однорідним.

Ну що, ви все ще хочете дізнатися, як приготувати картоплю по французьки в мультиварці?

Тоді приступимо!

Отже, для початку підготуємо всі інгредієнти.

Часник почистити і подрібнити гострим ножем. Втім, одну часточку НЕ ріжте, а відразу візьміть і змастіть нею чашу мультиварки.

А тепер змастіть її ще раз - на цей раз вершковим маслом.

Тепер відмиємо картопляні бульби, Чистий і narezhem - так, як було сказано вище.

Почнемо укладати картопля в мультиварку шарами. Кожен шар посипаємо сіллю, подрібненим часником і мускатним горіхом.

Після того, як вся картопля викладена - заливаємо вершками.

Включаємо агрегат, режим "випічка" і йому подібні. Запікаємо протягом години.

Відкриваємо мультиварку, виливаємо на поверхню картоплі змішану з сіллю сметану.

Запікаємо ще 20 хвилин.

Подаємо нашу картопельку, розрізавши на порційні шматки і посипати дрібно нарізаною зеленню кропу (або сухими прованськими травами).

З таким гарніром можна і м'ясо не подавати, їй-богу!

Схожі рецепти