Картопля по-французьки в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Французи називають це блюдо гратен "дофінуа", а ми просто - картопля по-французьки. Приготувати цей ніжний картопля в вершках під хрусткою скоринкою можна і в мультиварці! спробуємо?
Рецепт приготування картоплі по французьки в мультиварці порадує вас своєю простотою. Найскладніше у всьому процесі - це нарізати картоплю на найтонші, майже просвічуються скибочки. Але якщо у вас є спеціальна овочерізка (вона ж мандоліна), то справа піде веселіше!
І ще - молода картопля для цього блюда не підійде, в ній занадто мало крохмалю. З цієї ж причини картоплю треба спочатку ретельно відмити, потім очистити, сполоснути, а нарізати перед самою закладкою в мультиварку. У воду опускати картопляні пелюстки можна, інакше крохмаль вимиється і страва не вийде таким кремово-однорідним.
Ну що, ви все ще хочете дізнатися, як приготувати картоплю по французьки в мультиварці?
Тоді приступимо!
Отже, для початку підготуємо всі інгредієнти.
Часник почистити і подрібнити гострим ножем. Втім, одну часточку НЕ ріжте, а відразу візьміть і змастіть нею чашу мультиварки.
А тепер змастіть її ще раз - на цей раз вершковим маслом.
Тепер відмиємо картопляні бульби, Чистий і narezhem - так, як було сказано вище.
Почнемо укладати картопля в мультиварку шарами. Кожен шар посипаємо сіллю, подрібненим часником і мускатним горіхом.
Після того, як вся картопля викладена - заливаємо вершками.
Включаємо агрегат, режим "випічка" і йому подібні. Запікаємо протягом години.
Відкриваємо мультиварку, виливаємо на поверхню картоплі змішану з сіллю сметану.
Запікаємо ще 20 хвилин.
Подаємо нашу картопельку, розрізавши на порційні шматки і посипати дрібно нарізаною зеленню кропу (або сухими прованськими травами).
З таким гарніром можна і м'ясо не подавати, їй-богу!
- Картопля - 1 кілограм
- Вершки - 1-1, 5 склянки
- Часник - 4-5 зубчиків
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка (вершкове масло)
- Крем - 0, 5 склянки
- Сіль - За смаком
- Мускатний горіх - За смаком
І ще - молода картопля для цього блюда не підійде, в ній занадто мало крохмалю. З цієї ж причини картоплю треба спочатку ретельно відмити, потім очистити, сполоснути, а нарізати перед самою закладкою в мультиварку. У воду опускати картопляні пелюстки можна, інакше крохмаль вимиється і страва не вийде таким кремово-однорідним.
Ну що, ви все ще хочете дізнатися, як приготувати картоплю по французьки в мультиварці?
Тоді приступимо!
Отже, для початку підготуємо всі інгредієнти.
Часник почистити і подрібнити гострим ножем. Втім, одну часточку НЕ ріжте, а відразу візьміть і змастіть нею чашу мультиварки.
А тепер змастіть її ще раз - на цей раз вершковим маслом.
Тепер відмиємо картопляні бульби, Чистий і narezhem - так, як було сказано вище.
Почнемо укладати картопля в мультиварку шарами. Кожен шар посипаємо сіллю, подрібненим часником і мускатним горіхом.
Після того, як вся картопля викладена - заливаємо вершками.
Включаємо агрегат, режим "випічка" і йому подібні. Запікаємо протягом години.
Відкриваємо мультиварку, виливаємо на поверхню картоплі змішану з сіллю сметану.
Запікаємо ще 20 хвилин.
Подаємо нашу картопельку, розрізавши на порційні шматки і посипати дрібно нарізаною зеленню кропу (або сухими прованськими травами).
З таким гарніром можна і м'ясо не подавати, їй-богу!