Картопля з фаршем і кабачками
(покроковий рецепт з фото)
Любіть кабачки і хочете урізноманітнити їх приготування? Тоді спробуйте картопля з фаршем і кабачками - відмінне поєднання м'ясного смаку з овочами.
Пропоную вашій увазі рецепт картоплі з фаршем і кабачками. Страва, за великим рахунком, нехитре, інгредієнти використовуються тільки прості і доступні. Однак на виході виходить щось дуже оригінальне і цікаве. Я зазвичай готую цю страву в кінці літа і початку осені, коли і кабачків повно, і картопелька молода прийшла. Отже, розповідаю, Як зробити картоплю з фаршем і кабачками!
- Картопля - 3-4 штук
- Кабачок - 2 штуки
- Цибулина - 1-2 штук
- Фарш - 500 грам
- Крем - 200 грам
- Сир - 200 грам
- Часник - 2-3 зубчиків
- Яйце - 1 штука
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Спеції - 1 щіпка
- Свіжа зелень - 2 щіпки
1. Простий рецепт картоплі з фаршем і кабачками починається з розігріву духовки - її слід включити перед початком роботи на 180-200 градусів.
Необхідно вибрати відповідну форму з високими бортами. Можна злегка змастити стінки і дно маслом. На дно форми викласти фарш.
Необхідно вибрати відповідну форму з високими бортами. Можна злегка змастити стінки і дно маслом. На дно форми викласти фарш.
2. Цибулину очистити і порізати кільцями. Картопля вимити, почистити і нарізати тоненькими кружальцями. Викласти в форму цибулю, а зверху картопля. Посолити, трохи поперчити, додати спеції за смаком.
3. Кабачки вимити і просушити. Очистити їх від шкіри і порізати. Викласти в форму.
4. Часник почистити і подрібнити (можна натерти на тертці або видавити через прес). В окремій мисці змішати яйце зі сметаною. Додати часник і дрібно нарізану зелень.
5. Готовою сумішшю слід акуратно і рівномірно залити вміст форми і відправити в духовку на 50-60 хвилин.
6. Сир натерти на крупній тертці. Через 40-45 хвилин дістати форму і присипати зверху сиром. Відправити в духовку ще на 10-15 хвилин. Картопля з фаршем і кабачками в домашніх умовах стане відмінним обідом або щільним вечерею.