Картопля відварна з грибами
(покроковий рецепт з фото)
Серед різноманіття вишуканих і гідних ресторанного меню страв улюбленими часом залишаються прості і завжди смачні. Перед вами класний варіант, як приготувати картопля відварна з грибами.
В даному випадку в блюдо використовуються лисички, але традиційні шампіньйони, наприклад, теж будуть хороші. Крем, до речі, є скоріше додатковим інгредієнтом, ви можете просто посмажити грибочки з цибулею і подати до столу з картоплею. Таке блюдо відмінно підійде для обіду або вечері, так що раджу взяти рецепт на озброєння.
- Картопля - 1 кілограм
- Гриби - 500 грам
- Цибулина - 2 штуки
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
- Крем - 2-3 Ст. Ложок
- Сіль - За смаком
- Вершкове масло - 50-80 грам
- Зелень - За смаком
1. Картопля очистіть, наріжте середніми шматочками і відправте в каструлю з водою. Після закипання посоліть за смаком і залиште варитися на середньому вогні.
2. Гриби як слід промийте під проточною водою і обсушити.
3. На сковороді з високими бортами розігрійте рослинне масло і Відведіть туди гриби.
4. На окремій сковороді в невеликій кількості рослинного масла обсмажте нарізаний тонкими півкільцями цибулю.
5. Коли з грибів вийде основна рідина, а цибуля стане прозорою, з'єднайте їх в одній сковороді.
6. Додайте сіль за смаком і смажте на середньому вогні хвилин 5-7.
7. Додайте на сковороду сметану і акуратно перемішайте.
8. Гасіть ще кілька хвилин до повної готовності.
9. Зелень вимийте, обсушити і подрібніть.
10. Злийте воду з картоплі. Додайте в каструлю вершкове масло і зелень.
11. Струсіть каструлю, щоб перемішати. Усе, блюдо можна подавати до столу, виклавши на блюдо картопля і полив його грибний заправкою. Смачного!