Рецепт Картопля по-швейцарськи фото

Картопля по-швейцарськи
(покроковий рецепт з фото)

Швейцарська кухня
Овочі, Картопля
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю
Гарніри

Картопля по-швейцарськи - це оригінальний спосіб приготувати всіма улюблену і, на перший погляд, звичайну картоплю. Якщо у вас є час і бажання експериментувати, то ласкаво прошу до столу.

Приготувати картоплю по-швейцарськи - це означає перенестися на деякий час в іншу країну і стати частиною її гастрономічної культури. Якщо у вас є таке бажання, то пропоную вашій увазі рецепт приготування картоплі по-швейцарськи з покроковими фотографіями. Не сумніваюся, що вам сподобається!

  • Картопля - 500 грам
  • Сир - 200 грам
  • Вершки - 200 мілілітрів (можна замінити молоком)
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
  • Свіжа зелень - 1 щіпка
картопля по-швейцарськи - фото крок 1
1. Цей не зовсім простий рецепт картоплі по-швейцарськи таїть в собі кілька важливий секретів. Перший - це спосіб приготування картоплі. Для цієї страви необхідно вимити і очистити картоплю. Потім кожну потрібно акуратно надрізати, зробивши полосочки шириною близько 50 мм. Основна складність в тому, що картопля не можна розрізати повністю. Якщо ви не впевнені, що у вас вийде, то можете вкласти картопля в столову ложку, роблячи надрізи до її країв.
картопля по-швейцарськи - фото крок 2
2. Надрізаний картоплю необхідно скласти в вогнетривку форму. Посолити і поперчити за смаком. Залити у форму вершки (цей досить дорогий продукт можна замінити звичайним молоком).
картопля по-швейцарськи - фото крок 3
3. Для того, щоб картопля приготувався, але не згорів, форму найкраще накрити фольгою. Надіслати в добре розігріту духовку мінімум на 30-35 хвилин (час приготування залежить від розміру картоплі), поки картопля не стане м'яким.
картопля по-швейцарськи - фото крок 4
4. Поки картопля готується, необхідно зайнятися сиром. Більше половини сиру необхідно нарізати тоненькими пластинками, щоб вони змогли розміститися в розрізах картоплі.
картопля по-швейцарськи - фото крок 5
5. Невелику частину сиру потрібно потерти на тертці.
картопля по-швейцарськи - фото крок 6
6. М'який картопля дістати з духовки. У розрізи вкласти пластинки сиру, зверху присипати тертим сиром і відправити знову в духовку, але вже без фольги. Картопля повинен стати абсолютно готовим, а сирна скоринка добре підрум'янитися. Ось власне і все, картопля по-швейцарськи в домашніх умовах готовий. Залишилося тільки подати до столу, присипавши свіжою зеленню.

Схожі рецепти