Картопля по-болгарськи
(покроковий рецепт з фото)
Болгарська кухня, на мій погляд, - одна з найсмачніших в світі. Дізнавшись, як приготувати картоплю по-болгарськи, ви теж в цьому переконаєтеся. Подробиці - в рецепті з покроковими фото!
Сир - один з найпопулярніших і улюблених інгредієнтів болгарської кухні. Тому якщо в кухнях інших європейських народів прийнято запікати картоплю з вершками, молоком, яйцями і сиром, то болгари використовують сир - і виходить нітрохи не гірше, ніж у таких всесвітньо зарекомендували себе кулінарів, як французи!
Картопля по-болгарськи - НЕ гарнір. Це цілком самостійне блюдо, яке ідеально доповнюють домашній томатний соус (наприклад, болгарські ж лечо або Лютениця або хороший кетчуп) і зелений салат. Продукти прості і доступні (що теж дуже характерно для болгарської кухні і вельми актуально для російської), так що проблем з пошуком інгредієнтів у вас виникнути не повинно.
Отже, розповідаю, як приготувати картоплю по-болгарськи!
- Картопля - 0, 5 кілограма
- Сир - 350 грам
- Яйця - 1-2 штук
- Вершкове масло - 3-4 Ст. Ложок
- Йогурт натуральний - 1 Склянка (можна замінити кефіром)
- Сіль - За смаком
- Перець духмяний мелений - За смаком
Подавати картопля по-болгарськи гарячим.
Смачного!