Рецепт Картопля по-болгарськи фото

Картопля по-болгарськи
(покроковий рецепт з фото)

Болгарська кухня
Овочі, Картопля
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Гарніри

Болгарська кухня, на мій погляд, - одна з найсмачніших в світі. Дізнавшись, як приготувати картоплю по-болгарськи, ви теж в цьому переконаєтеся. Подробиці - в рецепті з покроковими фото!

Сир - один з найпопулярніших і улюблених інгредієнтів болгарської кухні. Тому якщо в кухнях інших європейських народів прийнято запікати картоплю з вершками, молоком, яйцями і сиром, то болгари використовують сир - і виходить нітрохи не гірше, ніж у таких всесвітньо зарекомендували себе кулінарів, як французи!

Картопля по-болгарськи - НЕ гарнір. Це цілком самостійне блюдо, яке ідеально доповнюють домашній томатний соус (наприклад, болгарські ж лечо або Лютениця або хороший кетчуп) і зелений салат. Продукти прості і доступні (що теж дуже характерно для болгарської кухні і вельми актуально для російської), так що проблем з пошуком інгредієнтів у вас виникнути не повинно.

Отже, розповідаю, як приготувати картоплю по-болгарськи!

  • Картопля - 0, 5 кілограма
  • Сир - 350 грам
  • Яйця - 1-2 штук
  • Вершкове масло - 3-4 Ст. Ложок
  • Йогурт натуральний - 1 Склянка (можна замінити кефіром)
  • Сіль - За смаком
  • Перець духмяний мелений - За смаком
картопля по-болгарськи - фото крок 1
Вершкове масло заздалегідь дістати з холодильника, щоб стало м'яким.
картопля по-болгарськи - фото крок 2
Ретельно збити його з сиром, сіллю і перцем.
картопля по-болгарськи - фото крок 3
Картопля вимити і почистити.
картопля по-болгарськи - фото крок 4
Нарізати поперек тонкими скибочками - слайсами.
картопля по-болгарськи - фото крок 5
На дно змащеної маслом форми укласти 1/3 частина картоплі, йому - сирну начинку. Розрівняти, знову викласти картоплю, потім начинку. Повторити процедуру ще 1 раз (останнім шаром повинен бути сир), закрити форму фольгою і відправити в розігріту до 200 ° С духовку на 1 час.
картопля по-болгарськи - фото крок 6
Збити яйця з йогуртом, посолити, поперчити, ще раз перемішати.
картопля по-болгарськи - фото крок 7
Дістати з духовки форму, відкрити фольгу. Полити соусом і відправити в духовку ще на 20 хвилин (температуру зменшити до 180С, фольгою більше не закривати).
Подавати картопля по-болгарськи гарячим.
Смачного!

Схожі рецепти