Картопля під соусом
(покроковий рецепт з фото)
Так готують картоплю в нашій родині вже багато років - виходить смачна і дуже красива гаряча закуска. Сподіваюся, рецепт приготування картоплі під соусом припаде до смаку і вам!
У цієї страви маса достоїнств: незважаючи на те, що всі інгредієнти доступні і коштують недорого, картопля під соусом цілком підходить для святкового столу і навіть фуршету, закуска виходить ситної, але при цьому цілком вписується як в дієтичне, так і вегетаріанське меню. Ну і готувати її нескладно - в цьому вас переконають покрокові фото. Якими проілюстровано цей рецепт приготування картоплі під соусом. Так що плюсів маса, а з недоліків можу відзначити тільки один - дуже вже швидко з'їдається!
- Картопля - 8-10 штук
- Яйця - 5 штук
- Йогурт натуральний - 1 Склянка (також можна використовувати суміш сметани і кефіру або кефіру і домашнього майонезу )
- Лимон - 1 штука
- Пучок зеленої цибулі - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Перець духмяний мелений - За смаком
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
Картопля добре вимити й обсушити серветками або рушником. Молода картопля чистити не потрібно.
Кожен бульба трохи змастити олією і укласти на деко.
Запікати в розігрітій до 200 ° С духовці 1 час.
Запікати в розігрітій до 200 ° С духовці 1 час.
Яйця відварити круто і остудити.
Подрібнити за допомогою ножа або терки.
На самій дрібній тертці натерти цедру лимона.
Нарізати зелену цибулю.
Змішати яйця, цибуля, цедру, сіль і перець з йогуртом.
Деко вийняти з духовки, картопля розгорнути і запікати ще 10-15 хвилин, поки не зарум'яниться.
Кожну картоплину розрізати уздовж на 2 половинки і викласти на них соус.
Подавати картопля гарячим на порційних тарілках або великому плоскому блюді.
Подавати картопля гарячим на порційних тарілках або великому плоскому блюді.