Рецепт Картопля під соусом фото

Картопля під соусом
(покроковий рецепт з фото)

Болгарська кухня
Овочі, Картопля
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарніри

Так готують картоплю в нашій родині вже багато років - виходить смачна і дуже красива гаряча закуска. Сподіваюся, рецепт приготування картоплі під соусом припаде до смаку і вам!

У цієї страви маса достоїнств: незважаючи на те, що всі інгредієнти доступні і коштують недорого, картопля під соусом цілком підходить для святкового столу і навіть фуршету, закуска виходить ситної, але при цьому цілком вписується як в дієтичне, так і вегетаріанське меню. Ну і готувати її нескладно - в цьому вас переконають покрокові фото. Якими проілюстровано цей рецепт приготування картоплі під соусом. Так що плюсів маса, а з недоліків можу відзначити тільки один - дуже вже швидко з'їдається!

  • Картопля - 8-10 штук
  • Яйця - 5 штук
  • Йогурт натуральний - 1 Склянка (також можна використовувати суміш сметани і кефіру або кефіру і домашнього майонезу )
  • Лимон - 1 штука
  • Пучок зеленої цибулі - 1 штука
  • Сіль - За смаком
  • Перець духмяний мелений - За смаком
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
картопля під соусом - фото крок 1
Картопля добре вимити й обсушити серветками або рушником. Молода картопля чистити не потрібно.
картопля під соусом - фото крок 2
Кожен бульба трохи змастити олією і укласти на деко.
Запікати в розігрітій до 200 ° С духовці 1 час.
картопля під соусом - фото крок 3
Яйця відварити круто і остудити.
картопля під соусом - фото крок 4
Подрібнити за допомогою ножа або терки.
картопля під соусом - фото крок 5
На самій дрібній тертці натерти цедру лимона.
картопля під соусом - фото крок 6
Нарізати зелену цибулю.
картопля під соусом - фото крок 7
Змішати яйця, цибуля, цедру, сіль і перець з йогуртом.
картопля під соусом - фото крок 8
Деко вийняти з духовки, картопля розгорнути і запікати ще 10-15 хвилин, поки не зарум'яниться.
картопля під соусом - фото крок 9
Кожну картоплину розрізати уздовж на 2 половинки і викласти на них соус.
Подавати картопля гарячим на порційних тарілках або великому плоскому блюді.

Схожі рецепти