Рецепт Карамельний крем фото

Карамельний крем
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Карамель
Страви без випічки
На полуденок , На сніданок
Десерти , Крем
Час приготування: 1 дн. 2 г. 0 хв.

Рецепт приготування французького десерту з карамелі і крему.

Кількість порцій: 6
  • Яйця - 4 штуки
  • Цукрова пудра - 125 грам
  • Ваніль - 6 грам
  • Молоко - 600 мілілітрів
  • Вода - 50 мілілітрів (для карамелі:)
  • Цукрова пудра - 45 грам
карамельний крем - фото крок 1
Спочатку, почнемо з крему. Візьміть 1/3 молока, додайте ваніль і готуйте протягом 10 хвилин, трохи нижче температури кипіння (якщо ви використовуєте ванільний ароматизатор, то нагрівати не треба). Потім, дайте трохи охолонути і додайте решту молока, цукрову пудру і яйця. Добре збийте.
карамельний крем - фото крок 2
Далі, в маленьку каструлю залийте воду і засипте цукрову пудру. Помістіть на вогонь і доведіть до кипіння. Готуйте суміш так, щоб розчинився весь цукор, іноді помішуйте.
карамельний крем - фото крок 3
Через деякий час (приблизно 10 хвилин) цукор почне купувати золотисто-коричневий колір.
карамельний крем - фото крок 4
Тепер дивіться в обидва, щоб не спалити карамель. Ретельно розмішуйте вилкою. Не доводьте до занадто темного кольору. Потім, швидко помістіть дно каструлі в холодну воду і відразу дістаньте.
карамельний крем - фото крок 5
Зараз потрібно дуже швидко все робити. Залийте в маленькі керамічні чашки (горщики) карамель рівним шаром і трохи покачайте чашечки так, щоб карамель розтеклася по дну.
карамельний крем - фото крок 6
Через кілька хвилин карамель стане твердою.
карамельний крем - фото крок 7
Тепер додаємо крем в чашечки з карамеллю.
карамельний крем - фото крок 8
Розігрійте духовку до 150 ° С. У глибоке деко поставте керамічні чашки, налийте води, щоб вона приховувала на половину чашки з десертом. І відправте в духовку на 45 хвилин.
карамельний крем - фото крок 9
Через 45 хвилин, дістаньте десерт, дайте охолонути і накрийте плівкою. Помістіть в холодильник на 24 годину.
карамельний крем - фото крок 10
Перед подачею, акуратно, ножем пройдіть по краю і викладіть десерт на блюдце. Подавайте до столу, смачного.

Схожі рецепти