Карамельний крем
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування французького десерту з карамелі і крему.
Кількість порцій: 6
- Яйця - 4 штуки
- Цукрова пудра - 125 грам
- Ваніль - 6 грам
- Молоко - 600 мілілітрів
- Вода - 50 мілілітрів (для карамелі:)
- Цукрова пудра - 45 грам
Спочатку, почнемо з крему. Візьміть 1/3 молока, додайте ваніль і готуйте протягом 10 хвилин, трохи нижче температури кипіння (якщо ви використовуєте ванільний ароматизатор, то нагрівати не треба). Потім, дайте трохи охолонути і додайте решту молока, цукрову пудру і яйця. Добре збийте.
Далі, в маленьку каструлю залийте воду і засипте цукрову пудру. Помістіть на вогонь і доведіть до кипіння. Готуйте суміш так, щоб розчинився весь цукор, іноді помішуйте.
Через деякий час (приблизно 10 хвилин) цукор почне купувати золотисто-коричневий колір.
Тепер дивіться в обидва, щоб не спалити карамель. Ретельно розмішуйте вилкою. Не доводьте до занадто темного кольору. Потім, швидко помістіть дно каструлі в холодну воду і відразу дістаньте.
Зараз потрібно дуже швидко все робити. Залийте в маленькі керамічні чашки (горщики) карамель рівним шаром і трохи покачайте чашечки так, щоб карамель розтеклася по дну.
Через кілька хвилин карамель стане твердою.
Тепер додаємо крем в чашечки з карамеллю.
Розігрійте духовку до 150 ° С. У глибоке деко поставте керамічні чашки, налийте води, щоб вона приховувала на половину чашки з десертом. І відправте в духовку на 45 хвилин.
Через 45 хвилин, дістаньте десерт, дайте охолонути і накрийте плівкою. Помістіть в холодильник на 24 годину.
Перед подачею, акуратно, ножем пройдіть по краю і викладіть десерт на блюдце. Подавайте до столу, смачного.