Капустяний квас
(покроковий рецепт з фото)
Поспішаю поділитися рецептом знаменитого капустяного квасу. Для його приготування вам буде потрібно тільки капуста і трохи зусиль. Головне - набратися терпіння і дочекатися повного сквашування.
Приготуйте освіжаючий і корисний напій з капусти. Для цього подрібніть шматочки капусти в блендері, додайте закваску, воду і залиште сквашуватися в теплому місці протягом тижня. Коли квас закінчить бродити, штам его, додайте трохи меду і дрібку червоного перцю і подайте на стіл. Смачного!
- Капуста - 1 кілограм
- Дріжджі - За смаком
- Червоний мелений перець - За смаком
- Мед - За смаком

Порубати капусту кубиками.

Складіть її в блендер і подрібніть.

Отриману рідину злийте в банку, додайте трохи закваски з минулого квасу, якщо є. Якщо ви робите такий квас вперше, можна взяти трохи дріжджів, розчинених в теплій воді або взяти закваску з хлібного квасу. Долийте води, накрийте нещільно кришкою і залиште квас в теплому місці на 7 днів.

Коли квас закінчить бродити, процідіть його через марлю. Частина макухи можна залишити в якості закваски - вона добре зберігається в холодильнику. У квас можна додати трохи меду і дрібку червоного перцю - тоді він стане просто чудовим.