Капустяні щі
(покроковий рецепт з фото)
Неймовірно простий класичний рецепт капустяних щі під силу повторити навіть новачкові в кулінарії. Це відмінний варіант ситного і дуже смачного першого страви для всієї родини.
Приготувати капустяні щі в домашніх умовах можна на будь-якому м'ясному бульйоні, відмінно підійде збірне м'ясо - свинина і птиця, наприклад. Замість помідора можна взяти томатний соус або гострий соус - аджику, наприклад, якщо блюдо призначене тільки для дорослих. Часник надає особливу пікантність, так що його можна взяти побільше.
- М'ясо - 700 грам
- Капуста - 400 грам
- Цибулина - 1-2 штук
- Морква - 1-2 штук
- Картопля - 3-4 штук
- Помідор - 1-2 штук
- Часник - 3-4 зубчиків
- Лавровий лист - 1-3 штук
- Зелень - 1 щіпка
- Сіль - 1 щіпка
- Рослинна олія - За смаком (для смаження)
1. М'ясо як слід вимити і викласти в каструлю.
2. Залити водою і відправити на вогонь. У бульйон при бажанні можна додати цибулину або інші овочі. Після закипання зменшити вогонь і варити м'ясо до м'якості.
3. Потім м'ясо акуратно дістати і остудити трохи.
4. Бульйон краще процідити через сито, прибравши дрібні частинки м'яса.
5. Відправити ще раз бульйон на вогонь, а тим часом нашаткувати дрібно капусту.
6. Паралельно очистити цибулину і моркву, нарізати невеликими кубиками. В рецепт приготування капустяних щі можна використовувати і побільше овочів, щоб смак був більш насиченим.
7. На сковороду налити трохи олії і відправити туди овочі. Обсмажити їх до м'якості.
8. Капусту викласти в бульйон і варити на повільному вогні.
9. До овочів додати помідор без шкірки або томатний соус.
10. Очистити картоплю і нарізати невеликими кубиками.
11. Викласти в каструлю овочі та м'ясо, попередньо відокремивши його від кісток (якщо такі є). Довести до кипіння і варити на середньому вогні до м'якості картоплі.
12. Залишилося ще вимити, обсушити й подрібнити зелень. В цей простий рецепт капустяних щі можна використовувати кріп, петрушку, базилік або будь-яку іншу зелень за смаком.
13. Перед подачею ще потрібно очистити і нарізати дрібно часник.
14. Додати зелень в каструлю і зняти з вогню. Часник краще покласти порційно в тарілку. От і все, капустяні щі в домашніх умовах готові.