Капустяні пельмені
(покроковий рецепт з фото)
Пельмені по визначенню - блюдо м'ясне. Однак їх можна приготувати і без м'яса - думаю, цей простий рецепт капустяних пельменів особливо порадує вегетаріанців.
Блюдо виходить дуже смачне - пельмені соковиті, ароматні і дуже ситні. Отже, розповідаю, як приготувати капустяні пельмені!
Капусту очистити, дрібно нашаткувати. Стару перетерти з сіллю, молоду просто злегка пом'яти руками.
Цибулю почистити і дрібно нарізати. Спасерувати його в невеликій кількості рослинного масла до золотистого кольору. Додати капусту і обсмажувати хвилин 5, після чого посолити, поперчити і накрити сковорідку кришкою. Гасити капусту ще 5 хвилин, додати томатну пасту, цукор, перемішати і вимкнути вогонь.
Приготувати класичне тісто для пельменів - мука, вода, яйце і сіль. Тісто не повинно бути занадто тугим!
Розкачати тісто в пласт і вирізати склянкою кружечки. У центр кожного покласти чайну ложку капусти, защипнуть і надати форму пельменів.
Відварити в підсоленій воді з лавровим листом і запашним перцем. Подавати гарячими зі сметанно-часниковим соусом, посипавши дрібно нарізаною зеленню.
- Капуста - 1 кілограм
- Цибуля ріпчаста - 2-3 штук
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - За смаком
- Борошно - 0, 5 кілограма
- Яйце - 2 штуки
- Вода - 0, 5 склянки
- Перець духмяний мелений - За смаком
Капусту очистити, дрібно нашаткувати. Стару перетерти з сіллю, молоду просто злегка пом'яти руками.
Цибулю почистити і дрібно нарізати. Спасерувати його в невеликій кількості рослинного масла до золотистого кольору. Додати капусту і обсмажувати хвилин 5, після чого посолити, поперчити і накрити сковорідку кришкою. Гасити капусту ще 5 хвилин, додати томатну пасту, цукор, перемішати і вимкнути вогонь.
Приготувати класичне тісто для пельменів - мука, вода, яйце і сіль. Тісто не повинно бути занадто тугим!
Розкачати тісто в пласт і вирізати склянкою кружечки. У центр кожного покласти чайну ложку капусти, защипнуть і надати форму пельменів.
Відварити в підсоленій воді з лавровим листом і запашним перцем. Подавати гарячими зі сметанно-часниковим соусом, посипавши дрібно нарізаною зеленню.