Рецепт Капустяні пельмені фото

Капустяні пельмені
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Овочі , Капуста
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Пельмені
Кількість порцій: 7-10
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Пельмені по визначенню - блюдо м'ясне. Однак їх можна приготувати і без м'яса - думаю, цей простий рецепт капустяних пельменів особливо порадує вегетаріанців.

Опис приготування:

Блюдо виходить дуже смачне - пельмені соковиті, ароматні і дуже ситні. Отже, розповідаю, як приготувати капустяні пельмені!

Капусту очистити, дрібно нашаткувати. Стару перетерти з сіллю, молоду просто злегка пом'яти руками.

Цибулю почистити і дрібно нарізати. Спасерувати його в невеликій кількості рослинного масла до золотистого кольору. Додати капусту і обсмажувати хвилин 5, після чого посолити, поперчити і накрити сковорідку кришкою. Гасити капусту ще 5 хвилин, додати томатну пасту, цукор, перемішати і вимкнути вогонь.

Приготувати класичне тісто для пельменів - мука, вода, яйце і сіль. Тісто не повинно бути занадто тугим!

Розкачати тісто в пласт і вирізати склянкою кружечки. У центр кожного покласти чайну ложку капусти, защипнуть і надати форму пельменів.

Відварити в підсоленій воді з лавровим листом і запашним перцем. Подавати гарячими зі сметанно-часниковим соусом, посипавши дрібно нарізаною зеленню.


  • Капуста - 1 кілограм
  • Цибуля ріпчаста - 2-3 штук
  • Томатна паста - 1 Ст. Ложка
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Сіль - За смаком
  • Борошно - 0, 5 кілограма
  • Яйце - 2 штуки
  • Вода - 0, 5 склянки
  • Перець духмяний мелений - За смаком
Блюдо виходить дуже смачне - пельмені соковиті, ароматні і дуже ситні. Отже, розповідаю, як приготувати капустяні пельмені!

Капусту очистити, дрібно нашаткувати. Стару перетерти з сіллю, молоду просто злегка пом'яти руками.

Цибулю почистити і дрібно нарізати. Спасерувати його в невеликій кількості рослинного масла до золотистого кольору. Додати капусту і обсмажувати хвилин 5, після чого посолити, поперчити і накрити сковорідку кришкою. Гасити капусту ще 5 хвилин, додати томатну пасту, цукор, перемішати і вимкнути вогонь.

Приготувати класичне тісто для пельменів - мука, вода, яйце і сіль. Тісто не повинно бути занадто тугим!

Розкачати тісто в пласт і вирізати склянкою кружечки. У центр кожного покласти чайну ложку капусти, защипнуть і надати форму пельменів.

Відварити в підсоленій воді з лавровим листом і запашним перцем. Подавати гарячими зі сметанно-часниковим соусом, посипавши дрібно нарізаною зеленню.

Схожі рецепти