Капуста зі свининою в духовці
(покроковий рецепт з фото)
М'ясо можна не тільки посмажити, відварити або запекти, мій рецепт, як приготувати капусту зі свининою в духовці, вигідно відрізняється від інших. Блюдо виходить смачне, ситне і оригінальне.
Таке блюдо можна подати навіть до святкового столу, незважаючи на простоту всіх інгредієнтів. Капуста, яка "вкриває" м'ясо, немов ковдру, виходить дуже ніжною і не хрумтить на зубах, а саме м'ясо повністю просочується овочевими соками.
- Свинина - 500 грам
- Цибуля - 2 штуки
- Морквина - 1 штука
- Капуста - 1 кілограм
- Твердий сир - 150 грам
- Майонез - За смаком
- Сіль і перець - За смаком
1. Цибуля чищу від лушпиння і мою, потім подрібнюю його тонкими півкільцями, морквину чищу і мою, натираю на крупній тертці. М'ясо мою і нарізаю невеликими шматочками, капусту мою і дрібно шаткую.
2. Скляну (або будь-яку іншу) форму для випікання змащую олією, викладаю все шарами: м'ясо посипаю перцем і сіллю, потім викладаю цибулю і моркву, поверх всього укладаю капусту.
3. Посипаю верхівку тертим твердим сиром і змащую майонезом. Випікаю в розігрітому до 180 градусів духовці близько 40 хвилин.
4. Дістаю блюдо і трохи остуджують його, щоб всі інгредієнти щільно трималися шматочками при нарізанні, смачного!