Капуста, запечена під соусом
(покроковий рецепт з фото)
Дуже смачна страва, яке сподобається любителям цвітної капусти. Найкраще рішення - запікати капусту під соусом "бешамель", виходить дуже соковите і апетитне блюдо до вечері або до обіду. Спробуйте!
Ви запитаєте щодо ідеального вечері? Я відповім, це - капуста, запечена під соусом в домашніх умовах. Дуже просте в приготуванні і неймовірно ніжне блюдо, яке виходить дуже ситним, хоча в рецепті немає м'яса та інших "важких інгредієнтів" . Вдалого приготування!
- Кольорова капуста - 1 штука (коб)
- Вершкове масло - 100 грам
- Молоко - 800 мілілітрів
- Борошно - 100 грам
- Сир твердий - 100 грам
- Сир пармезан - 50 грам
- Італійські трави - За смаком
- Сіль і перець - За смаком
Качан капусти промийте і розберіть на суцвіття. Відваріть капусту в киплячій підсоленій воді (5 хвилин).
Приготуємо соус "бешамель" . Розтопіть в сотейнику вершкове масло, додайте борошно. Все перемішайте і підсмажте до коричневого кольору. Тонкою цівкою вливаємо молоко, постійно помішуючи. Варимо кілька хвилин до загустіння, кладемо сіль і перець за смаком. Потім додаємо подрібнений часник, італійські трави і тертий пармезан. Коли сир розчиниться, знімаємо блюдо з вогню.
Відварену капусту викладаємо у форму для запікання.
Заливаємо соусом "бешамель" .
Посипаємо тертим сиром. Відправляємо блюдо в духовку. Запікаємо 20 хвилин при температурі 190 градусів.
Смачного!