Рецепт Капуста, запечена під соусом фото

Капуста, запечена під соусом
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Овочі, Молочні продукти, Капуста, Сир, Молоко, Кольорова капуста
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Запіканка

Дуже смачна страва, яке сподобається любителям цвітної капусти. Найкраще рішення - запікати капусту під соусом "бешамель", виходить дуже соковите і апетитне блюдо до вечері або до обіду. Спробуйте!

Ви запитаєте щодо ідеального вечері? Я відповім, це - капуста, запечена під соусом в домашніх умовах. Дуже просте в приготуванні і неймовірно ніжне блюдо, яке виходить дуже ситним, хоча в рецепті немає м'яса та інших "важких інгредієнтів" . Вдалого приготування!

  • Кольорова капуста - 1 штука (коб)
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Молоко - 800 мілілітрів
  • Борошно - 100 грам
  • Сир твердий - 100 грам
  • Сир пармезан - 50 грам
  • Італійські трави - За смаком
  • Сіль і перець - За смаком
капуста, запечена під соусом - фото крок 1
Качан капусти промийте і розберіть на суцвіття. Відваріть капусту в киплячій підсоленій воді (5 хвилин).
капуста, запечена під соусом - фото крок 2
Приготуємо соус "бешамель" . Розтопіть в сотейнику вершкове масло, додайте борошно. Все перемішайте і підсмажте до коричневого кольору. Тонкою цівкою вливаємо молоко, постійно помішуючи. Варимо кілька хвилин до загустіння, кладемо сіль і перець за смаком. Потім додаємо подрібнений часник, італійські трави і тертий пармезан. Коли сир розчиниться, знімаємо блюдо з вогню.
капуста, запечена під соусом - фото крок 3
Відварену капусту викладаємо у форму для запікання.
капуста, запечена під соусом - фото крок 4
Заливаємо соусом "бешамель" .
капуста, запечена під соусом - фото крок 5
Посипаємо тертим сиром. Відправляємо блюдо в духовку. Запікаємо 20 хвилин при температурі 190 градусів.
капуста, запечена під соусом - фото крок 6
Смачного!

Схожі рецепти