Капуста з рисом
(покроковий рецепт з фото)
Капуста з рисом - дуже смачне і ситне вегетаріанське блюдо, на приготування якого йде менше півгодини. Озброюйтеся хорошим рисом, улюбленими спеціями, рецептом - і марш на кухню!
Капуста з рисом - дуже просте в приготуванні і смачна страва, яке є відмінним способом використання вже відвареного рису, що залишився після того чи іншого блюда. Як відомо, просто розігрітий рис вже не так смачний, і щоб його не викидати - спробуйте приготувати капусту з рисом, для цієї страви вчорашній рис підходить відмінно. Виходить дуже ситна річ, яку можна подавати і як гарнір, і як самостійне блюдо. Отже, нехитрий рецепт капусти з рисом - до вашої уваги!
- Капуста - 1 штука
- Морква - 2 штуки
- Цибулина - 1 штука
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
- Сіль, перець - - За смаком
Рис промиваємо і відварюємо до готовності так, як зазначено на упаковці. Готовий рис знімаємо з вогню і відставляємо.
Тим часом тонко шаткуємо качан капусти.
Моркву натираємо на дрібній тертці, цибулю дрібно нарізаємо.
На швидкий вогонь ставимо суху велику сковороду або вок. Розігріваємо, в розігріту сковороду наливаємо трохи олії. Як тільки масло прогріється - кладемо в нього нарізані овочі. Готуємо на швидкому вогні, помішуючи, приблизно 7-10 хвилин. За цей час овочі зменшаться в обсязі майже в 2 рази. Головне - не забувайте постійно перемішувати овочі, щоб вони не пригоріли.
За ці 7-10 хвилин капуста придбає золотистий відтінок, стане м'якшою і зменшиться в обсязі.
Тепер зменшуємо вогонь до середнього, додаємо до овочів вершкове масло.
Відразу слідом за цим додаємо в блюдо відварений до готовності рис.
Додаємо соєвий соус, сіль і перець за смаком.
Перемішуємо, прогреваем пару хвилин на середньому вогні, після чого знімаємо з вогню і подаємо до столу.
Капуста з рисом готова. Смачного!