Капуста з фрикадельками
(покроковий рецепт з фото)
Капуста з фрикадельками - безсумнівно смачна страва. Дуже поживна і не дуже калорійне. А якщо додати ще й гриби, то поєднання продуктів вийде особливо цікавим.
Цю страву можна готувати як зі звичайної білокачанної, так і з савойської капусти. Вибираючи капусту, зверніть увагу на стан качана. Молодий овоч при гасінні стане м'яким і ніжним, але його поживна цінність значно нижче, ніж у сфорязикних міцних листя. Капуста, тушкована з фрикадельками - смачне, корисне і легке в приготуванні блюдо, яке стане повноцінним вечерею або щільним сніданком для всієї родини.
- Капуста - 1 штука
- Фарш - 500 грам (з яловичини)
- Помідор - 400 грам
- Лимонний сік - 3 Ст. Ложки
- Цукор - 1/4 склянки
- Цибуля - 1 штука
- Мал - 1 Склянка
- Яйце - 1 штука
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Вода - 1, 5 склянки
- Сіль, перець - За смаком
1. Подрібніть капусту і цибулю. Помістіть їх в одну ємність, де будете їх гасити у оливковій олії 5 хвилин.
2. У глибокій ємності змішайте фарш, яйце і рис. Добре перемішайте і сформуйте невеликі фрикадельки.
3. Помістіть фрикадельки до капусти в чашу мультиварки.
4. Наріжте помідори, змішайте з родзинками, лимонним соком, цукром і кетчупом. Приправте все сіллю і перцем за смаком, помістіть в чашу мультиварки. Залийте водою.
5. Готуйте капусту з фрикадельками протягом 2-ух годин на середньої потужності.