Бургер з фрикадельками
(покроковий рецепт з фото)
Соковите, ситне і ароматне блюдо для перекушування. Для фрикадельок беріть свинячо-яловичий або яловичий фарш, томатний соус і сир. Все це запікається в духовці - і готово! Я все детально розповім, дивимося!
У мене духовка невелика, тому французький багет я замінила на довгі булочки. З даної кількості продуктів вийшло три хороші порції, всі наїлися досхочу! В одну довгу булочку вміщається 4 великих фрикадельки і 4 скибочки сиру. Отже, Давайте подивимося, як приготувати бургер з фрикадельками!
- Фарш свинячо-яловичий - 450 грам
- Панірувальні сухарі - 3/4 склянки
- Часник - 2 зубчики
- Зелень (кріп або петрушка) - 2 Ст. Ложки
- Сир тертий - 2 Ст. Ложки (в фарш)
- Яйце - 1 штука
- Французький багет - 1 штука (або 2-3 булочки довгі)
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Томатний соус - 1 Склянка
- Сіль - За смаком
- Прованські трави - 0, 5-1 чайних ложки
- Сир скибочками - 12 штук
Підготуйте продукти. Як зелені можна використовувати кріп, петрушку або перо зеленої цибулі. Свіжий часник можна замінити порошком. Приступимо!
У фарш додайте дві столові ложки тертого сиру, рубану зелень, подрібнений часник, сіль, прованські трави і панірувальні сухарі.
Вбийте сире куряче яйце і добре руками перемішайте фарш до однорідного стану.
Дайте фаршу пару хвилин постояти. Він приємною консистенції, легко приймає форму за рахунок панірувальних сухарів.
Вологими руками скачайте 12 кульок. Помістіть їх на змащене деко або в вогнетривку форму. Надішліть в духовку на 20 хвилин, температура - 200 градусів.
На сковороді розігрійте томатний соус, як тільки він дійде до кипіння, помістіть в нього готові фрикадельки і обваляйте з усіх боків, протушівая в соусі пару хвилин.
Візьміть французький багет або довгі булочки. Розріжте не до кінця на половинки і видаліть внутрішню хлібну м'якоть. Змастіть всередині оливковою олією, посипте сіллю і поставте в духовку підрум'янитися на пару хвилин. Після покладіть в булочку фрикадельки в соусі.
Накрийте кожну фрикадельки великим скибочкою сиру. Надішліть в духовку на пару хвилин, щоб розплавився сир.
І останній етап: полийте гарячим томатним соусом зверху фрикадельки. Закрийте кришечку і поріжте багет (булочки) на невеликі шматочки.
Смачного!