Капуста маринована
(покроковий рецепт з фото)
Хочете знати, як замаринувати капусту так, щоб їдці пищали від захвату, пробуючи її? Читайте класичний рецепт маринованої капусти, традиційний для російської кухні. Класика жанру, але смак - брат!
Цей рецепт маринованої капусти мені дістався від моїх батьків, їх - від їх батьків, так що можна сміливо називати рецепт класичним. Ми родом з Тульської області, і у нас капусту маринують саме так. Капуста виходить дивовижно смачна і хрустка, і скільки б ми її ні маринували - завжди з'їдаємо буквально за кілька днів. Відварити картоплі, накраєш солоного сала і поставиш банку маринованої капусти - кращого обіду і не придумати, а якщо ще й 50 мл горілки з холодної запітнілій пляшечки налити - взагалі кайф Подавати мариновану капусту можна до чого завгодно, її використання універсально - можна додавати в супи, можна подавати як гарнір, додавати в салати, гасити з м'ясом або овочами, додавати в випічку… Але у нас до цього рідко доходить - зазвичай просто з'їдаємо з гарячими стравами.
Отже, розповідаю і показую, як правильно маринувати капусту. Вчіться, поки я живий
- Капуста білокачанна - 2 штуки
- Морква - 4 штуки
- Часник - 6-8 зубчиків
- Сіль - 3 чайних ложки
- Перець чорний горошком - 3 чайних ложки
- Лавровий лист - 6 штук