Капуста, фарширована м'ясом
(покроковий рецепт з фото)
Хочете здивувати себе і своїх близьких смачним і оригінальним блюдом? капуста, фарширована м'ясом, підійде для цього просто чудово. Ділюся рецептом!
Якщо вам здається, що з м'яса і капусти можна приготувати тільки голубці, то зверніть увагу на це оригінальне використання всім знайомих продуктів. Трохи спритності рук, рецепт капусти, фаршированої м'ясом, і всього 1 годину часу допоможуть вам зробити дуже смачне і гарне блюдо.
- Капуста - 1 штука
- Фарш - 1 кілограм
- Цибулина - 2 штуки
- Морква - 1 штука
- Хліб - 200 грам
- Яйце - 1 штука
- Спеції - 1-2 чайних ложок (приправа для м'яса, сіль, перець, сухі трави)
- Рослинна олія - 1-2 чайних ложок
1. Рецепт приготування капусти, фаршированої м'ясом, - простий, хоч і вимагає деяких зусиль. Для початку необхідно приготувати фарш. М'ясо (свинина або яловичина) вимити, просушити, нарізати порційними шматочками і пропустити через м'ясорубку.
2. Невелика кількість рослинного масла розігріти на сковороді. Цибулю і моркву очистити, нарізати невеликими брусочками або кубиками (морква можна натерти на тертці). Надіслати на сковороду і обсмажити до золотистого кольору.
3. У фарш додати обсмажені овочі і попередньо розмочений у воді або молоці хліб. Посолити, поперчити і додати улюблені спеції за смаком.
4. Відправити туди ж 1 яйце і ретельно все перемішати.
5. Капусту необхідно проварити трохи і розібрати по листочків. Підготувати друшляк і застелити його дно марлею.
6. Найбільші листи капусти викладаємо на марлю.
7. Тепер необхідно змастити листя фаршем.
8. Знову чергу листя, тепер вже можна брати листи поменше.
9. Таким чином формується капуста із залишків фаршу і листя.
10. Далі можна загорнути капусту в фольгу і відправити в духовку. Або ж обгорнути марлею і відправити в пароварку (мультиварку) і приготувати її на пару. От і все, капуста, фарширована м'ясом, в домашніх умовах готова.