Рецепт Цвітна капуста фарширована фото

Цвітна капуста фарширована
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Овочі , Капуста , Кольорова капуста
Дієтичне харчування , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Якось в гостях я спробувала фаршировану кольорову капусту. Мене дуже вразило блюдо і сподобалося. Смак - ніжний, страва - ситне, начинку можна підібрати на свій смак - будь то м'ясо, овочі або сир.

Опис приготування:

Як приготувати кольорову капусту фаршировану?

1. Цілу голову капусти промийте, обдайте окропом або потримайте протягом декількох хвилин в гарячій підсоленій воді, потім покладіть у велику каструлю з водою і варіть 20 хвилин. Після варіння капусту обдайте холодною водою.

2. Приготуйте фарш. Для цього в мисці змішайте фарш (яловичий, свинячий, курячий, суміш з різного фаршу) з ложкою панірувальних сухарів, сіллю, перцем, улюбленими спеціями для фаршу. Додайте столову ложку води або молока. Видавіть через прес часник в фарш. Перемішайте. Сир натріть на тертці. Додайте натертий сир до фаршу і ще раз перемішайте.

3. Ошпарену кольорову капусту нафаршіруйте фаршем з сиром. Заштовхайте пальчиками фарш в промежині між суцвіттями.

4. Нафаршировану кольорову капусту покладіть у змащену олією форму. Зверху капусту змастіть сметаною і присипте панірувальними сухарями.

5. У форму з капустою влийте склянку кип'яченої води, поставте в розігріту до 180 градусів духовку на півгодини.

Готову капусту розрізати на порційні частини.

Цвітна капуста фарширована готова!

Смачного!

  • Кольорова капуста (голова) - 1 штука
  • Фарш - 200 грам
  • Панірувальні сухарі - 4 Ст. Ложки(1 ст. L. - в фарш.)
  • Часник - 1-2 зубчиків
  • Крем - 1 Склянка
  • Сіль - - За смаком
  • Чорний перець - - За смаком
  • Сир твердий - 100-150 грам
  • Спеції для фаршу - - За смаком
  • Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
  • Вода або молоко - 1-2 Ст. Ложок
Як приготувати кольорову капусту фаршировану?

1. Цілу голову капусти промийте, обдайте окропом або потримайте протягом декількох хвилин в гарячій підсоленій воді, потім покладіть у велику каструлю з водою і варіть 20 хвилин. Після варіння капусту обдайте холодною водою.

2. Приготуйте фарш. Для цього в мисці змішайте фарш (яловичий, свинячий, курячий, суміш з різного фаршу) з ложкою панірувальних сухарів, сіллю, перцем, улюбленими спеціями для фаршу. Додайте столову ложку води або молока. Видавіть через прес часник в фарш. Перемішайте. Сир натріть на тертці. Додайте натертий сир до фаршу і ще раз перемішайте.

3. Ошпарену кольорову капусту нафаршіруйте фаршем з сиром. Заштовхайте пальчиками фарш в промежині між суцвіттями.

4. Нафаршировану кольорову капусту покладіть у змащену олією форму. Зверху капусту змастіть сметаною і присипте панірувальними сухарями.

5. У форму з капустою влийте склянку кип'яченої води, поставте в розігріту до 180 градусів духовку на півгодини.

Готову капусту розрізати на порційні частини.

Цвітна капуста фарширована готова!

Смачного!

Схожі рецепти