Цвітна капуста фарширована
(покроковий рецепт з фото)
Якось в гостях я спробувала фаршировану кольорову капусту. Мене дуже вразило блюдо і сподобалося. Смак - ніжний, страва - ситне, начинку можна підібрати на свій смак - будь то м'ясо, овочі або сир.
Як приготувати кольорову капусту фаршировану?
1. Цілу голову капусти промийте, обдайте окропом або потримайте протягом декількох хвилин в гарячій підсоленій воді, потім покладіть у велику каструлю з водою і варіть 20 хвилин. Після варіння капусту обдайте холодною водою.
2. Приготуйте фарш. Для цього в мисці змішайте фарш (яловичий, свинячий, курячий, суміш з різного фаршу) з ложкою панірувальних сухарів, сіллю, перцем, улюбленими спеціями для фаршу. Додайте столову ложку води або молока. Видавіть через прес часник в фарш. Перемішайте. Сир натріть на тертці. Додайте натертий сир до фаршу і ще раз перемішайте.
3. Ошпарену кольорову капусту нафаршіруйте фаршем з сиром. Заштовхайте пальчиками фарш в промежині між суцвіттями.
4. Нафаршировану кольорову капусту покладіть у змащену олією форму. Зверху капусту змастіть сметаною і присипте панірувальними сухарями.
5. У форму з капустою влийте склянку кип'яченої води, поставте в розігріту до 180 градусів духовку на півгодини.
Готову капусту розрізати на порційні частини.
Цвітна капуста фарширована готова!
Смачного!
- Кольорова капуста (голова) - 1 штука
- Фарш - 200 грам
- Панірувальні сухарі - 4 Ст. Ложки(1 ст. L. - в фарш.)
- Часник - 1-2 зубчиків
- Крем - 1 Склянка
- Сіль - - За смаком
- Чорний перець - - За смаком
- Сир твердий - 100-150 грам
- Спеції для фаршу - - За смаком
- Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
- Вода або молоко - 1-2 Ст. Ложок
1. Цілу голову капусти промийте, обдайте окропом або потримайте протягом декількох хвилин в гарячій підсоленій воді, потім покладіть у велику каструлю з водою і варіть 20 хвилин. Після варіння капусту обдайте холодною водою.
2. Приготуйте фарш. Для цього в мисці змішайте фарш (яловичий, свинячий, курячий, суміш з різного фаршу) з ложкою панірувальних сухарів, сіллю, перцем, улюбленими спеціями для фаршу. Додайте столову ложку води або молока. Видавіть через прес часник в фарш. Перемішайте. Сир натріть на тертці. Додайте натертий сир до фаршу і ще раз перемішайте.
3. Ошпарену кольорову капусту нафаршіруйте фаршем з сиром. Заштовхайте пальчиками фарш в промежині між суцвіттями.
4. Нафаршировану кольорову капусту покладіть у змащену олією форму. Зверху капусту змастіть сметаною і присипте панірувальними сухарями.
5. У форму з капустою влийте склянку кип'яченої води, поставте в розігріту до 180 градусів духовку на півгодини.
Готову капусту розрізати на порційні частини.
Цвітна капуста фарширована готова!
Смачного!