Фарширована цвітна капуста, запечена в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Цвітну капусту можна готувати по-різному, але найкраще буде, якщо її нафарширувати м'ясом і сиром. Запечена в духовці капуста виходить неймовірно смачною і обов'язково Вам сподобається!
Приготуємо фаршировану кольорову капусту, запечену в духовці. Спершу відваріть капусту цілком до готовності. М'ясний фарш змішайте з тертим сиром, сухарями, молоком і спеціями. Отриманою масою нафаршируйте зварену капусту. Змастіть качан капусти сметаною і присипте панірувальними сухарями. Запікайте блюдо в духовці приблизно 30 хвилин. Хай щастить!
- Цвітна капуста - 1 штука (головка)
- Фарш - 200 грам
- Сухарі паніровочні - 5 Ст. Ложок
- Часник - 2 зубчики
- Крем - 1 Склянка
- Сир твердий - 150 грам
- Молоко - 2 Ст. Ложки
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Сіль і перець - За смаком
В першу чергу потрібно зварити капусту в киплячій, підсоленій воді. Варити близько 15 хвилин.
Фарш змішайте зі спеціями, панірувальними сухарями і подрібненим часником. Додайте тертий сир і 2 ст.Л. Молока. Перемішайте масу до однорідності.
Не поділяючи капусту на суцвіття, фаршируємо її отриманої сирно-м'ясною начинкою. Виходить капустяно-м'ясною кулька.
Змащуємо капусту з усіх боків сметаною і присипаємо панірувальними сухарями. Наносимо на деко вершкове масло, вливаємо трохи воду і викладаємо капусту. Запікаємо страву в духовці 30 хвилин, температура 180 градусів.
Смачного!