Канапе з креветками
(покроковий рецепт з фото)
Наближається свято і ви не знаєте чому не тільки нагодувати, але і здивувати гостей? Пропоную вашій увазі цікаві варіанти подачі канапе з креветками, які точно підкорять всіх присутніх.
Диван - ідеальний варіант закуски на святковому столі. Приготувати їх можна з найрізноманітніших продуктів, поєднуючи, на перший погляд непоєднуване. Пропоную вам кілька варіантів канапе з креветками, абсолютно нескладних в приготуванні.
- Креветки - 500 грам
- Сир - 100 грам
- Лимон - 1 штука
- Оливки - 10 штук
- Огірок - 1 штука
- Соус для креветок - 100 грам
- Хліб - 100 грам
- Помідор - 1 грам
- Спеції - 2-3 Щепоток
- Свіжа зелень - 50 грам
1. Найпростіший рецепт канапе з креветками - це варіант невеликого бутерброда. Для його приготування знадобиться житній хліб, злегка підсушений в духовці. Його можна порізати невеликими квадратиками або вирізати кружечками. На хліб укласти відварну креветку (або навіть 2, в залежності від розміру), зверху полити соусом. Соус можна приготувати на основі вершків або майонезу, додати туди зелень, перець і спеції за смаком. Прикрасити зверху гілочкою кропу, а поруч покласти половинку часточки лимона.
2. Наступний варіант канапе можна приготувати з огірка і креветок. У цьому варіанті креветки найкраще обсмажити на олії з часником. Акуратно порізати огірок, викласти на нього трохи соусу (прекрасно підійде поєднання майонезу, зелені і лимонного соку), а зверху креветку. Присипати все меленим перцем і подавати до столу.
3. На цей раз пропоную використовувати в якості основи лимон. На часточку лимона викласти відварну креветку і листочок салату. Доповнити це оливкою і кулькою моцарели. Такий варіант канапе можна також нанизати на шпажку.
4. Канапе з креветками в домашніх умовах - це в першу чергу прояв фантазії. Спробуйте приготувати також наступний варіант, для якого знадобиться білий хліб, вершковий сир, помідор і креветки. Хліб нарізати акуратними однаковими шматочками. Змастити його вершковим сиром, зверху викласти тонкий кружечок помідора і креветку. Прикрасити зверху зеленню, спеціями, кунжутом.
5. Найбільш простий в приготуванні і найбільш екзотичний на смак останній варіант. Необхідно обсмажити креветки в рослинному маслі з гострим перцем, імбиром, часником і дрібкою цукру. Готові креветки побризкати соком лимона і нанизати на шпажку. До неї додати шматочок солодкого фрукта (апельсин, мандарин, манго, персик і т.Д.) і прикрасити зеленню.