Кальмари фаршировані по-італійськи
(покроковий рецепт з фото)
Існує безліч рецептів фаршированих кальмарів. Пропоную приготувати цю страву на італійський манер. Готуються ну дуже просто і швидко! Заходьте і обов'язково приготуйте разом зі мною!
Найніжніші кальмари з соковитою начинкою на основі рису і сиру, тушковані в цибульний-томатному соусі з тонким ароматом розмарину, - це все про кальмарах по-італійськи. Ця страва гідно оцінить кожен, а подати його можна навіть на святковий стіл, воно безсумнівно його прикрасить!
- Кальмар - 3 штуки (тушка)
- Рис варений - 80 грам
- Часник - 2 зубчики (один в начинку, один для обжарки)
- Сир твердий - 20 грам (тертий)
- Вода - 50 мілілітрів (в начинку)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Помідор - 1 штука
- Розмарин - 1 щіпка
- Бульйонний кубик - 1 Чайна ложка
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Вода - 200 мілілітрів
- Сіль - 1 За смаком
Тушки кальмара почистіть. Щупальця видаліть і наріжте.
До вареного рису додайте нарізані щупальця, тертий сир, зубчик часнику (пропущений через прес), перемішайте.
Начините кальмари, в кожну тушку в начинку долийте по чайній ложці води. При необхідності скріпіть кальмари зубочистками.
Цибулю і часник (другий зубчик) наріжте і злегка обсмажте.
Додайте нарізаний помідор, розмарин і трохи тушкуйте.
Викладіть кальмари, долийте води і тушкуйте до готовності, близько 30 хвилин. Не забудьте посолити.
Подайте до столу. Смачного!