Кальмари дієтичні
(покроковий рецепт з фото)
Хочу порекомендувати один нескладний і дуже вдалий варіант, як приготувати кальмари дієтичні і при цьому досить смачні. Відмінний рецепт для тих, хто рахує кожну калорію.
Хочу звернути вашу увагу, що такі кальмарчики можна подавати до столу в якості закуски або ж використовувати як інгредієнт для салату, наприклад. Що стосується заправки, то тут ви можете експериментувати, додаючи найрізноманітніші спеції, свіжу зелень або сушені трави.
- Тушка кальмара - 1 штука
- Оливкова олія - 1 Чайна ложка
- Часник - 1-2 зубчиків
- Сіль лимона - 1 Чайна ложка
1. Насамперед вимийте тушку і наріжте гострим ножем середніми кільцями. Викладіть в миску з холодною водою.
2. Паралельно налийте в каструлю воду і поставте на вогонь. При необхідності очистіть кальмари від плівочок.
3. Коли вода закипить, додайте трішки солі і опустіть туди кільця.
4. Варіть кальмари не більше двох хвилин, інакше вони будуть жорсткими. Після акуратно дістаньте їх.
5. Для заправки з'єднайте трішки олії з лимонним соком і пропущеним через прес часником. Можна додати також улюблені спеції. Все акуратно перемішайте - і можна подавати до столу.
Смачного!
Смачного!