Качка в глінтвейн-маринаді
(покроковий рецепт з фото)
На святковий стіл рекомендую приготувати качку в глінтвейн-маринаді. Соковите качине м'ясо з апетитною скоринкою, просочене ароматами спецій і вина, не залишить ваших гостей байдужими.
Часу на маринування та запікання качки ви витратите багато, але результат виправдає всі ваші очікування. Таким чином можна запікати не тільки качині стегна і крильця, але і качину грудку, і птаха цілком. У покроковому рецепті я детально розповіла, як приготувати качку в глінтвейн-маринаді. Приємних вам клопоту на кухні!
- Качка - 600 грам (стегна, крила)
- Суміш перців - 1/2 чайних ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Чебрець - 1 Ст. Ложка (або чебрець)
- Вино червоне н / сухе - 500 мілілітрів
- Лавровий лист - 1 штука
- Перець духмяний - 5 штук (горошок)
- Обкладинка - 1 штука
- Гвоздика - 4 штуки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Апельсин - 1 штука
Качине м'ясо промийте, обсушити, натріть сіллю, перцем і присипте подрібненим свіжим чебрецем (або чебрецем).
Підготуйте інші інгредієнти.
Влийте вино в каструльку, додайте всі інші інгредієнти для глінтвейну. Нагрейте до 80 ° С, остудіть до кімнатної температури.
Качине м'ясо залийте остиглим глінтвейном, залиште маринуватися на кілька годин, можна на ніч.
Мариноване м'ясо перекладіть у форму для запікання, залийте процідженим маринадом. Поставте запікатися в духовку на 1, 5 годин 180 ° С. Пару раз переверніть, поливаючи маринадом.
Полийте апельсиновим соком, коли маринад випарується наполовину, і запікайте ще 15 хвилин.
Подавайте з рисом, салатом зі свіжих овочів, зеленню. Смачного!