Кабачкова ікра з оцтом
(покроковий рецепт з фото)
Якщо вам подобаються кислуваті і пікантні заготовки, ця кабачкова ікра з оцтом буде вам до смаку. Ікра добре зберігається (її можна заготовити на зиму) і в цілому добре поєднується з будь-яким блюдом.
Ділюся класичним рецептом кабачкової ікри з оцтом! виходить ситна, але kaloriynaya сніданок, яку можна їсти як в гарячому, так і в холодному вигляді. Також її можна зробити побільше і заготовити на зиму: тоді ви в будь-який час зможете насолоджуватися смачною ікрою!
- Кабачки - 1.5 кілограма
- Цибуля - 2 штуки
- Морква - 3 штуки
- Часник - 1 штука(1 середня головка)
- Перець духмяний - 6 грам
- Перець гострий - 6 грам
- Томатна паста - 300 грам (у мене 4 великих стиглих томата)
- Сіль - 3 Ст. Ложки
- Цукор - 5 Ст. Ложок
- Масло рослинне - За смаком (для обсмажування овочів)
- Оцет 9% - 1 Чайна ложка (на кожну банку 0.5 L)
1. Кабачки нарізаємо довільно, обсмажуємо на рослинному маслі до готовності з двох сторін. Сіль - за смаком.
2. Потім обсмажити цибулю і моркву.
3. Розміщуємо в чашу блендера томати, кабачки, цибулю з морквою, часник. Перемішуємо до стану пюре, додаємо сіль, цукор і перець. Залишимо в холодильнику постояти дві-три години.
4. А якщо ви заготовлює на зиму, тоді в гарячому вигляді розкладаємо по стерильним банкам, в кожну наливаємо зверху оцет, і закриваємо стерильними кришками. А взимку дістаємо - і подаємо!