Рецепт Кабачкова ікра з оцтом фото

Кабачкова ікра з оцтом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Кабачок
Вегетаріанське харчування
На вечерю
Заготовки
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 40 хв.

Якщо вам подобаються кислуваті і пікантні заготовки, ця кабачкова ікра з оцтом буде вам до смаку. Ікра добре зберігається (її можна заготовити на зиму) і в цілому добре поєднується з будь-яким блюдом.

Опис приготування:

Ділюся класичним рецептом кабачкової ікри з оцтом! виходить ситна, але kaloriynaya сніданок, яку можна їсти як в гарячому, так і в холодному вигляді. Також її можна зробити побільше і заготовити на зиму: тоді ви в будь-який час зможете насолоджуватися смачною ікрою!

  • Кабачки - 1.5 кілограма
  • Цибуля - 2 штуки
  • Морква - 3 штуки
  • Часник - 1 штука(1 середня головка)
  • Перець духмяний - 6 грам
  • Перець гострий - 6 грам
  • Томатна паста - 300 грам (у мене 4 великих стиглих томата)
  • Сіль - 3 Ст. Ложки
  • Цукор - 5 Ст. Ложок
  • Масло рослинне - За смаком (для обсмажування овочів)
  • Оцет 9% - 1 Чайна ложка (на кожну банку 0.5 L)
кабачкова ікра з оцтом - фото крок 1
1. Кабачки нарізаємо довільно, обсмажуємо на рослинному маслі до готовності з двох сторін. Сіль - за смаком.
кабачкова ікра з оцтом - фото крок 2
2. Потім обсмажити цибулю і моркву.
кабачкова ікра з оцтом - фото крок 3
3. Розміщуємо в чашу блендера томати, кабачки, цибулю з морквою, часник. Перемішуємо до стану пюре, додаємо сіль, цукор і перець. Залишимо в холодильнику постояти дві-три години.
кабачкова ікра з оцтом - фото крок 4
4. А якщо ви заготовлює на зиму, тоді в гарячому вигляді розкладаємо по стерильним банкам, в кожну наливаємо зверху оцет, і закриваємо стерильними кришками. А взимку дістаємо - і подаємо!

Схожі рецепти