Рецепт Кабачкова ікра на зиму з оцтом фото

Кабачкова ікра на зиму з оцтом
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Овочі , Кабачок
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю
Заготовки , Консервація
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Кабачкова ікра на зиму з оцтом - моя улюблена закуска! Неможливо собі уявити святковий стіл? на якому не було б цієї чудової ікри. Її відрізняють насичений смак і чудовий аромат!

Опис приготування:

Заготівля ікри розраховувалася на зиму, але по факту вона не дожила до зими. Немає, вона не пропала, ми банально з'їли більшу частину запасів Рекомендую заготовлювати побільше і ховати подалі, якщо плануєте зберегти ікру до настання холодів і святкових застіль. Краще закуски і не придумаєш, ніж кабачкова ікра на зиму з оцтом в домашніх умовах!

  • Кабачки - 2-3 штук
  • Морква - 3-4 штук
  • Цибуля ріпчаста - 3 штуки
  • Перець болгарський - 2 штуки
  • Перець червоний гострий - 1-2 штук
  • Корінь і зелень петрушки - За смаком
  • Томатна паста - 3 Ст. Ложки
  • Помідори - 3 штуки
  • Часник - 4 зубчики
  • Масло рослинне - За смаком
  • Оцет - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 2 чайних ложки
кабачкова ікра на зиму з оцтом - фото крок 1
Кабачок очищаємо і промиваємо. Трьом на крупній тертці, потім перекладаємо в емальований таз або каструлю. Ставимо на середній вогонь варитися.
кабачкова ікра на зиму з оцтом - фото крок 2
Морква очищаємо і натираємо на крупній тертці.
кабачкова ікра на зиму з оцтом - фото крок 3
Цибулю нарізаємо півкільцями.
кабачкова ікра на зиму з оцтом - фото крок 4
Злегка обсмажуємо моркву і цибулю на рослинній олії.
кабачкова ікра на зиму з оцтом - фото крок 5
Болгарський перець промийте, видаліть плодоніжки і насіння. Поріжте кубиками.
кабачкова ікра на зиму з оцтом - фото крок 6
Очищаємо і подрібнюємо гострий перець.
кабачкова ікра на зиму з оцтом - фото крок 7
На рослинному маслі злегка обсмажуємо обидва перцю. Додаємо томатну пасту і порізані помідори, а також подрібнений часник.
кабачкова ікра на зиму з оцтом - фото крок 8
Додайте до увареним кабачкам обсмажені цибулю і моркву. Перемішайте, тушкуйте ще 5 хвилин.
кабачкова ікра на зиму з оцтом - фото крок 9
Тепер додайте тушковані помідори з перцем і часником. Додати сіль за смаком, перемішайте.
кабачкова ікра на зиму з оцтом - фото крок 10
Кладемо подрібнену зелень, перемішуємо. Продовжуємо тушкувати на повільному вогні ще 15 хвилин.
кабачкова ікра на зиму з оцтом - фото крок 11
Знімаємо ікру з вогню, охолоджуємо і перекладаємо в блендер, де перемелює все інгредієнти до стану пюре. Потім повертаємо ікру в каструлю, вливаємо оцет, перемішуємо і доводимо до кипіння. Робимо мінімальний вогонь, тушкуємо ще 30 хвилин, помішуючи.
кабачкова ікра на зиму з оцтом - фото крок 12
Готову ікру розкладіть по стерилізованим банкам. Закрийте кришками, остудіть, після чого перекладіть в прохолодне місце для зберігання. Смачного!

Схожі рецепти