Кабачкова ікра на зиму з оцтом
(покроковий рецепт з фото)
Кабачкова ікра на зиму з оцтом - моя улюблена закуска! Неможливо собі уявити святковий стіл? на якому не було б цієї чудової ікри. Її відрізняють насичений смак і чудовий аромат!
Заготівля ікри розраховувалася на зиму, але по факту вона не дожила до зими. Немає, вона не пропала, ми банально з'їли більшу частину запасів Рекомендую заготовлювати побільше і ховати подалі, якщо плануєте зберегти ікру до настання холодів і святкових застіль. Краще закуски і не придумаєш, ніж кабачкова ікра на зиму з оцтом в домашніх умовах!
- Кабачки - 2-3 штук
- Морква - 3-4 штук
- Цибуля ріпчаста - 3 штуки
- Перець болгарський - 2 штуки
- Перець червоний гострий - 1-2 штук
- Корінь і зелень петрушки - За смаком
- Томатна паста - 3 Ст. Ложки
- Помідори - 3 штуки
- Часник - 4 зубчики
- Масло рослинне - За смаком
- Оцет - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 2 чайних ложки
Кабачок очищаємо і промиваємо. Трьом на крупній тертці, потім перекладаємо в емальований таз або каструлю. Ставимо на середній вогонь варитися.
Морква очищаємо і натираємо на крупній тертці.
Цибулю нарізаємо півкільцями.
Злегка обсмажуємо моркву і цибулю на рослинній олії.
Болгарський перець промийте, видаліть плодоніжки і насіння. Поріжте кубиками.
Очищаємо і подрібнюємо гострий перець.
На рослинному маслі злегка обсмажуємо обидва перцю. Додаємо томатну пасту і порізані помідори, а також подрібнений часник.
Додайте до увареним кабачкам обсмажені цибулю і моркву. Перемішайте, тушкуйте ще 5 хвилин.
Тепер додайте тушковані помідори з перцем і часником. Додати сіль за смаком, перемішайте.
Кладемо подрібнену зелень, перемішуємо. Продовжуємо тушкувати на повільному вогні ще 15 хвилин.
Знімаємо ікру з вогню, охолоджуємо і перекладаємо в блендер, де перемелює все інгредієнти до стану пюре. Потім повертаємо ікру в каструлю, вливаємо оцет, перемішуємо і доводимо до кипіння. Робимо мінімальний вогонь, тушкуємо ще 30 хвилин, помішуючи.
Готову ікру розкладіть по стерилізованим банкам. Закрийте кришками, остудіть, після чого перекладіть в прохолодне місце для зберігання. Смачного!