Рецепт Кабачкова ікра без м'ясорубки фото

Кабачкова ікра без м'ясорубки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Кабачок
На вечерю
Заготовки
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Кабачкову ікру на зиму готують багато господинь, так як це смачні ласощі, що подобається всім домочадцям. Я пропоную приготувати ікру з кабачків, солодкого перцю і помідорів.

Опис приготування:

Для приготування кабачкової ікри дуже часто використовують м'ясорубку, щоб подрібнити кабачки і всі інші овочі. Консистенція такої ікри більш однорідна і нагадує покупну. А в цьому рецепті я хочу розповісти, як приготувати кабачкову ікру без м'ясорубки. Цей процес займе не набагато більше часу і сил, але результат того вартий. Ікра апетитно виглядає, так як можна розгледіти шматочки овочів, з яких вона виготовлена. Основним правилом під час приготування кабачкової ікри будь-яким способом є тривалий процес гасіння. Якщо не дотримуватися часу стерилізації, то банки з таким смачним вмістом просто вибухнуть. Тому дотримуйтесь рецептом, і у вас вийде відмінна кабачкова ікра.

  • Кабачок молодий - 1-2 штук
  • Перець солодкий - 2 штуки
  • Помідор - 2-3 штук
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Перець горошком - 2-3 штук
  • Сіль - 2/3 Ст. Ложки
  • Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
кабачкова ікра без м'ясорубки - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти. Всі овочі гарненько промийте, дайте стекти воді. Перець розрізати на четвертинки, видаліть насіння і плодоніжки. Лук і кабачки очистіть від шкірки.
кабачкова ікра без м'ясорубки - фото крок 2
Лук наріжте дрібними кубиками.
кабачкова ікра без м'ясорубки - фото крок 3
Кабачки наріжте невеликими кубиками і посоліть. Залиште на 30 хвилин, щоб вони пустили сік.
кабачкова ікра без м'ясорубки - фото крок 4
Помідори наріжте кружальцями, потім теж подрібніть. У вас повинні вийти невеликі кубики.
кабачкова ікра без м'ясорубки - фото крок 5
Солодкий перець поріжте так само, як кабачки.
кабачкова ікра без м'ясорубки - фото крок 6
У сковороду налийте олію, добре нагрійте. Висипати подрібнену цибулю. Пасеруйте до тих пір, поки він не стане прозорим.
кабачкова ікра без м'ясорубки - фото крок 7
Наступним додайте перець, підсмажте його кілька хвилин.
кабачкова ікра без м'ясорубки - фото крок 8
Тепер підійшла черга кабачків. Злегка відіжміть порізані кабачки від утворився соку, надішліть їх на сковорідку. Гасіть під кришкою, поки кабачки стануть м'якими. Це займе приблизно хвилин 20.
кабачкова ікра без м'ясорубки - фото крок 9
Потім додайте помідори, перець горошком, накрийте кришкою і тушкуйте на повільному вогні ще 10 хвилин.
кабачкова ікра без м'ясорубки - фото крок 10
Готуйте ікру до тих пір, поки помідори повністю розваряться і забарвлять інші овочі.
кабачкова ікра без м'ясорубки - фото крок 11
Розкладіть ікру по стерилізованих банках. Накрийте прокип'яченому кришками і поставте стерилізувати. На повільному вогні з моменту закипання води - 15 хвилин. Дістаньте банки з каструлі, ще гарячими щільно закупорьте. Потім переверніть і залиште в такому положенні до повного охолодження. Кабачкова ікра готова!

Схожі рецепти