Кабачки, запечені з часником і помідорами
(покроковий рецепт з фото)
Є привід для торжества, тоді неодмінно приготуйте чудове блюдо зі свіжих овочів: кабачки, запечені з помідорами і часником. Готується дивно просто і швидко.
Застеліть деко фольгою або пергаментом. Можна просто змастити маслом. Кабачки і помідори наріжте кружальцями. Ситий потріть і розподіліть зверху. Не забудьте спеції. Запікаємо в духовці не більше 10 хвилин. Хай щастить!
- Кабачок - 1 штука
- Помідори - 5-6 штук
- Сир твердий - 200 грам
- Сіль, перець - За смаком
- Часник - 2 зубчики
Спочатку ретельно промиваємо під проточною водою кабачок, укладаємо на обробну дошку і нарізаємо впоперек, кружальцями завтовшки до 1 см. Подрібнений овоч перекладаємо в тарілку.
Далі промиваємо під проточною водою помідори, висушуємо кухонним рушником і викладаємо на обробну дошку. Гострим ножем нарізаємо їх на красиві кружечки з товщиною близько 5 міліметрів і викладаємо їх в окрему тарілку.
Для цього рецепта можна використовувати будь-який твердий сир на ваш смак. Отже, беремо тертку з маленькими отворами і натираємо сир в стружку. Зручно натирати сир на обробній дошці. Не забуваємо про часник, його потрібно почистити і розчавити в пресі.
Тепер розігріваємо духовку до 170 градусів Цельсія. Деко застилає фольгою, за допомогою кухонного пензлика змащуємо її олією і викладаємо кружальця кабачків. Кожен посипаємо сіллю і укладаємо помідори. Потім знову солимо, додаємо чорний мелений перець і сир.
Відправляємо закуску в духовку на 5-10 хвилин, за цей час сир повинен повністю розплавитися і покритися золотистою скоринкою. Як тільки це сталося, вимикаємо духовку і дістаємо деко, допомагаючи собі кухонними прихватками.
Кухонної лопаткою розкладаємо овочеву закуску на красиве блюдо, прикрашаємо гілочками зелені або часточками лимонів і можна подавати до столу. Закуска з кабачками і помідорами подається в теплому або холодному вигляді, її можна нарізати на 4 частини і насадити на шпажки, щоб гостям було зручно їсти. Просте ароматне овочеве блюдо готове!