Рецепт Кабачки, запечені з часником і помідорами фото

Кабачки, запечені з часником і помідорами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Кабачок
Низькокалорійні
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Кількість порцій: 30
Час приготування: 20 хв.

Є привід для торжества, тоді неодмінно приготуйте чудове блюдо зі свіжих овочів: кабачки, запечені з помідорами і часником. Готується дивно просто і швидко.

Опис приготування:

Застеліть деко фольгою або пергаментом. Можна просто змастити маслом. Кабачки і помідори наріжте кружальцями. Ситий потріть і розподіліть зверху. Не забудьте спеції. Запікаємо в духовці не більше 10 хвилин. Хай щастить!

  • Кабачок - 1 штука
  • Помідори - 5-6 штук
  • Сир твердий - 200 грам
  • Сіль, перець - За смаком
  • Часник - 2 зубчики
кабачки, запечені з часником і помідорами - фото крок 1
Спочатку ретельно промиваємо під проточною водою кабачок, укладаємо на обробну дошку і нарізаємо впоперек, кружальцями завтовшки до 1 см. Подрібнений овоч перекладаємо в тарілку.
кабачки, запечені з часником і помідорами - фото крок 2
Далі промиваємо під проточною водою помідори, висушуємо кухонним рушником і викладаємо на обробну дошку. Гострим ножем нарізаємо їх на красиві кружечки з товщиною близько 5 міліметрів і викладаємо їх в окрему тарілку.
кабачки, запечені з часником і помідорами - фото крок 3
Для цього рецепта можна використовувати будь-який твердий сир на ваш смак. Отже, беремо тертку з маленькими отворами і натираємо сир в стружку. Зручно натирати сир на обробній дошці. Не забуваємо про часник, його потрібно почистити і розчавити в пресі.
кабачки, запечені з часником і помідорами - фото крок 4
Тепер розігріваємо духовку до 170 градусів Цельсія. Деко застилає фольгою, за допомогою кухонного пензлика змащуємо її олією і викладаємо кружальця кабачків. Кожен посипаємо сіллю і укладаємо помідори. Потім знову солимо, додаємо чорний мелений перець і сир.
кабачки, запечені з часником і помідорами - фото крок 5
Відправляємо закуску в духовку на 5-10 хвилин, за цей час сир повинен повністю розплавитися і покритися золотистою скоринкою. Як тільки це сталося, вимикаємо духовку і дістаємо деко, допомагаючи собі кухонними прихватками.
кабачки, запечені з часником і помідорами - фото крок 6
Кухонної лопаткою розкладаємо овочеву закуску на красиве блюдо, прикрашаємо гілочками зелені або часточками лимонів і можна подавати до столу. Закуска з кабачками і помідорами подається в теплому або холодному вигляді, її можна нарізати на 4 частини і насадити на шпажки, щоб гостям було зручно їсти. Просте ароматне овочеве блюдо готове!

Схожі рецепти