Запечені перці з часником
(покроковий рецепт з фото)
Запечені перці з часником - надзвичайно смачна закуска, приготувати яку дуже просто. Готуйте побільше, все одно буде мало!
Запечена перець з часником оцінять як вегетаріанці, так і "м'ясоїди", як гарнір до м'ясних страв. Це дуже смачна закуска, яку можна просто подати з шматочком хліба. Готується дуже просто, виходить смачно. Дивіться покроковий рецепт і готуйте із задоволенням!
- Болгарський перець - 4 штуки
- Часник - 2-3 зубчиків
- Базилік - 1 Чайна ложка (сухий або свіжий)
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Бальзамічний оцет - 1 Ст. Ложка (можлива заміна на будь-який інший оцет або лимонний сік)
- Сіль - 1 щіпка (або за смаком)
- Цукровий пісок - 1 щіпка (або за смаком)
- Чорний мелений перець - 1 щіпка
Підготуйте інгредієнти.
Налийте трохи оливкового масла в форму для запікання.
Покладіть перці в форму для запікання, збризніть їх оливковою олією, запікайте 40 хвилин при температурі 180 градусів.
Запікайте до м'якості, злегка підпечені боки у перцю тільки додадуть смаку.
Складіть ще гарячі перці в пакет, зав'яжіть і дайте їм охолонути до кімнатної температури.
Очистіть перці від шкірки і насіння.
Знову складіть вже очищені перці в форму для запікання, приправити сіллю, посипте цукром.
Для заправки измельчитечасник, додайте до нього базилік.
Влийте оцет, оливкова олія, додайте чорний мелений перець.
Полийте підготовленої заправкою перець і поставте в духовку при температурі 180 градусів на 10-15 хвилин.
Подавайте запечений перець з часником як в теплом, так і в охолодженому вигляді, він буде однаково гарний.
Запечена перець з часником може бути відмінним гарніром, наприклад, до індички.