Запечені перці
(покроковий рецепт з фото)
Запечені перці - це і гарнір до основної страви, і сніданок, і навіть салат. Головне - смачно!
Я запечені перці пробував подавати і просто як закуску, і як гарнір до гарячого м'ясної страви, і як холодний салат - і у всіх випадках блюдо дуже смачно, всі залишилися задоволені. Готується дуже просто і швидко, а виглядає, як ви бачите на фото, барвисто і ефектно. Сподіваюся, мій рецепт з фото допоможе вам приготувати запечені перці максимально смачними. Успіхів!
- Болгарський перець - 2 штуки
- Грецькі горіхи - 30 грам
- Часник - 3 зубчики
- Лимонний сік - 3 Ст. Ложки
- Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
- Пучок петрушки - 1 штука
Для початку помиємо перець, наріжемо на дольки (як на фото), видалимо насіння і серцевини.
Часточки кладемо в посуд для запікання і ставимо на 40 хвилин в духовку, розігріту до 180 градусів. Одночасно при цьому, дрібно нарізаємо часник.
Дрібно рубаємо петрушку.
За допомогою блендера подрібнюємо в крихту наші волоські горіхи.
Коли перці спечуть - перекладаємо їх в окрему страву, туди ж додаємо рубаний часник і волоські горіхи. Поливаємо лимонним соком і оливковою олією, після чого відправляємо в холодильник на 1 час.
Охолоджені перці можна подавати до столу, посипавши їх свіжою петрушкою. Прикрасити можна цілими волоськими горіхами. Якщо хочете гаряче блюдо - зігрійте його в духовці ще раз.