Кабачки, запечені з помідорами і сиром
(покроковий рецепт з фото)
Я дуже люблю готувати цю страву. Чому? Відповідь в гармонійному поєднанні продуктів. Помідори і сир додадуть кабачки родзинку, і ви отримаєте чудову закуску або цілком самостійне блюдо.
Кабачки, запечені з помідорами і сиром - це соковита річна закуска, яка готується дуже просто і вашого часу займе всього кілька хвилин. Пекти овочі будуть в духовці, так що основний процес буде полягати в підготовці овочів. Нижче я докладно розповім, як приготувати кабачки, запечені з помідорами з сиром. Запам'ятовуйте!
- Кабачок - 1 штука (середній або великий)
- Помідори - 2 штуки
- Сир твердий - 50-100 грам
- Сіль, чорний перець - За смаком
- Орегано - За смаком
- Петрушка - За смаком
- Часник - 1 зубчик
- Масло рослинне - 4 Ст. Ложки
1. Насамперед моєму кабачок і помідори. Часник очищаємо. Сир тремо на тертці і обов'язково накриваємо харчовою плівкою, щоб не заветріться.
2. Відразу готуємо спеціальне масло, яким ми поллємо блюдо перед запіканням. Для цього в ємність наливаємо рослинне масло, в яке потім потрібно додати подрібнений часник, спеції і сіль. Все перемішати.
3. Тепер займемося овочами. Кабачок і помідори нарізаємо однакового розміру кружечками. Додати сіль kabačok (шкірку я не очищала).
4. Складіть овочі в вогнетривку форму, полийте їх заздалегідь підготовленим маслом. Запікайте блюдо 25 хвилин при 200 градусах в духовці.
5. Потім розподіліть по всій поверхні страви сир, запікайте все ще 15 хвилин. Сир повинен розплавитися і утворити апетитну кірочку.
6. Овочі готові. Розкладіть їх по тарілочках і прикрасьте свіжою зеленню. Смачного!