Кабачки-човники, запечені в духовці з овочами
(покроковий рецепт з фото)
Ці кабачки-човники, запечені в духовці з овочами в домашніх умовах, готуються досить просто, а виходять дуже смачними! Я для більш густої консистенції додала фарш, але і без нього смачно!
Цей рецепт приготування кабачків-човників, запечених в духовці з овочами, спочатку м'яса не містив і був повністю вегетаріанським. Але овочева начинка, як на мене, виходить сухуватою, не тримається і розповзається. Тому рекомендую додати фарш, або яйця, або сметану для "зв'язки" компонентів. Спробуйте, це смачно!
- Кабачки - 5-6 штук (середніх розмірів)
- Цибуля - 1 штука
- Оливки - 10 штук
- Перець чилі - 0.5 штуки (або маленький цілий перець)
- Часник - 1 штука(1 головка)
- Перець болгарський - 2 штуки
- Фарш - 400 грам
- Кедрові горішки - 100 грам (можна замінити будь-яким іншим видом горіхів)
- Спеції - За смаком
1. Кабачки (або цукіні, як у мене) моєму, розрізаємо вздовж, вирізаємо ножем середину, щоб вийшли "човники" .
2. Кабачки натираємо сіллю. У блендері подрібнюємо цибулю, перець чилі, болгарський перець, часник. Далі додамо овочеве пюре в фарш, перемішаємо. В останню чергу додамо порізані оливки і кедрові горішки. Спеції - за смаком. Фаршируємо сумішшю "човники" .
3. Запікаємо 40 хвилин при 180 градусах в духовці. Подаємо з домашньою аджикою або свіжими овочами. Смачно!