Кабачки, запечені в духовці з овочами
(покроковий рецепт з фото)
Хочу вам розповісти, як приготувати кабачки, запечені в духовці з овочами по-мексиканськи! В оригіналі блюдо дуже гостре, але я його зробила більш звичним для нашої кухні. Спробуйте, смачно дуже!
Цей рецепт приготування кабачків, запечених в духовці з овочами мені дуже подобається. Виходить в міру гостре, соковите і смачне блюдо. Щоб блюдо вийшло більш "мексиканським", подавайте до нього замість хліба - мексиканські такос. Під апетитною скоринкою ховається все ще волога начинка, яку смачно їсти з цими коржами. Рекомендую!
- Кабачки - 3 штуки (три середніх або два великих)
- Цибуля - 1 штука
- Перець болгарський - 1 штука
- Перець чилі - 0.5 штуки
- Часник - 3 зубчики
- Помідори - 3-4 штук
- Боби - 150 грам (можна використовувати готові консервовані боби або квасоля)
- Сир розсолу - 100 грам (фета, brиnza або моцарелла. Можна замінити і звичайним твердим сиром )
1. Перед приготуванням замочіть боби або квасоля на ніч у холодній воді. Потім відваріть до повної готовності в підсоленій чистій воді. Якщо використовуєте готові консерви - пропускайте цей крок.
2. Дрібно ріжемо кабачки, цибуля, помідори та перці. Часник пропускаємо через прес. Тушкуємо все разом, поки не піде зайва рідина, а кабачки не стануть м'якими. Спеції та зелень - за смаком.
3. У форму для запікання викладаємо суміш зі сковорідки, додамо боби і сир, порізаний кубиками. Посипаємо спеціями і відправляємо в духовку на півгодини.
4. Як тільки диплом "схопилася" і стала приємно рум'яної, блюдо можна діставати і подавати до столу! Тепер ви знаєте, як приготувати кабачки, запечені в духовці з овочами.