Їжачки в соусі
(покроковий рецепт з фото)
Як варіант для різноманітності щоденного меню хочу запропонувати вам приготувати дуже апетитні тюфтельки-їжачки під ніжним вершковим соусом, які прекрасно поєднуються з гарніром і овочами.
Хочу розповісти, як приготувати їжачки в соусі з овочів з вершками. Блюдо виходить неймовірно ніжним, м'ясо буквально тане в роті. Крім моркви і цибулі, в соус ви можете використовувати і будь-які інші овочі, які вам до душі. Те ж стосується і спецій, сушених трав і свіжої зелені, наприклад. Такі їжачки напевно сподобаються не тільки дорослим, а й малечі.
- Свинина - 500 грам
- Яловичина - 500 грам
- Мал - 1 Склянка
- Цибулина - 2 штуки(+ 2-3 штуки в соус)
- Яйце - 1 штука
- Вода - 0.5 склянки
- Сіль - 1 За смаком
- Перець - 1 За смаком
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Морква - 3-4 штук
- Часник - 2-3 зубчиків
- Борошно - 3 чайних ложки
- Томатна паста - 2-3 чайних ложок
- Бульйон - 3-4 склянок
- Вершки - 0.5 склянки
1. З фаршем все досить традиційно: вимийте і висушіть м'ясо, пропустіть його через м'ясорубку. Додайте подрібнену цибулю, сіль і перець за смаком, яйце. Мал відварити до напівготовності і викладіть в мисочку.
2. Додайте трохи водички в фарш, щоб їжачки були ніжніше. Ретельно перемішайте.
3. Підготуйте жароміцних форму. Викладайте в неї їжачки, сформувавши їх з фаршу вологими руками. Зручно використовувати також ложку для морозива, якщо вона у вас є.
4. Відкладіть їжачки в сторону і включіть її на 200 градусів. Поки вона розігрівається, можна зайнятися соусом. На сковороді розтопіть трохи вершкового масла і обсмажте до прозорості нарізану цибулю.
5. Очистіть і натріть на тертці моркву. Додайте на сковороду і смажте ще хвилин 5, помішуючи.
6. Викладіть борошно на сковороду і перемішайте.
7. Додайте трохи бульйону.
8. Для більш інтенсивного кольору рекомендую додати томатну пасту. Влийте решту бульйону (його кількість залежить від розміру вашої форми для запікання їжачків). Посоліть і поперчіть за смаком.
9. Влийте вершки, прогрійте соус пару хвилин - і можна знімати його з вогню.
10. Залийте соусом їжачки.
11. І відправте в духовку хвилин на 40-55, в залежності від розміру їжачків.
12. Чудове гаряче блюдо до картопляного пюре. Перед подачею можна присипати зверху трохи свіжої зелені.
Смачного!
Смачного!