Рецепт Їжачки в соусі фото

Їжачки в соусі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Свинина, Яловичина, Крупи, Мал
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю, Для дітей
Гарячі страви

Як варіант для різноманітності щоденного меню хочу запропонувати вам приготувати дуже апетитні тюфтельки-їжачки під ніжним вершковим соусом, які прекрасно поєднуються з гарніром і овочами.

Хочу розповісти, як приготувати їжачки в соусі з овочів з вершками. Блюдо виходить неймовірно ніжним, м'ясо буквально тане в роті. Крім моркви і цибулі, в соус ви можете використовувати і будь-які інші овочі, які вам до душі. Те ж стосується і спецій, сушених трав і свіжої зелені, наприклад. Такі їжачки напевно сподобаються не тільки дорослим, а й малечі.

  • Свинина - 500 грам
  • Яловичина - 500 грам
  • Мал - 1 Склянка
  • Цибулина - 2 штуки(+ 2-3 штуки в соус)
  • Яйце - 1 штука
  • Вода - 0.5 склянки
  • Сіль - 1 За смаком
  • Перець - 1 За смаком
  • Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
  • Морква - 3-4 штук
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Борошно - 3 чайних ложки
  • Томатна паста - 2-3 чайних ложок
  • Бульйон - 3-4 склянок
  • Вершки - 0.5 склянки
їжачки в соусі - фото крок 1
1. З фаршем все досить традиційно: вимийте і висушіть м'ясо, пропустіть його через м'ясорубку. Додайте подрібнену цибулю, сіль і перець за смаком, яйце. Мал відварити до напівготовності і викладіть в мисочку.
їжачки в соусі - фото крок 2
2. Додайте трохи водички в фарш, щоб їжачки були ніжніше. Ретельно перемішайте.
їжачки в соусі - фото крок 3
3. Підготуйте жароміцних форму. Викладайте в неї їжачки, сформувавши їх з фаршу вологими руками. Зручно використовувати також ложку для морозива, якщо вона у вас є.
їжачки в соусі - фото крок 4
4. Відкладіть їжачки в сторону і включіть її на 200 градусів. Поки вона розігрівається, можна зайнятися соусом. На сковороді розтопіть трохи вершкового масла і обсмажте до прозорості нарізану цибулю.
їжачки в соусі - фото крок 5
5. Очистіть і натріть на тертці моркву. Додайте на сковороду і смажте ще хвилин 5, помішуючи.
їжачки в соусі - фото крок 6
6. Викладіть борошно на сковороду і перемішайте.
їжачки в соусі - фото крок 7
7. Додайте трохи бульйону.
їжачки в соусі - фото крок 8
8. Для більш інтенсивного кольору рекомендую додати томатну пасту. Влийте решту бульйону (його кількість залежить від розміру вашої форми для запікання їжачків). Посоліть і поперчіть за смаком.
їжачки в соусі - фото крок 9
9. Влийте вершки, прогрійте соус пару хвилин - і можна знімати його з вогню.
їжачки в соусі - фото крок 10
10. Залийте соусом їжачки.
їжачки в соусі - фото крок 11
11. І відправте в духовку хвилин на 40-55, в залежності від розміру їжачків.
їжачки в соусі - фото крок 12
12. Чудове гаряче блюдо до картопляного пюре. Перед подачею можна присипати зверху трохи свіжої зелені.
Смачного!

Схожі рецепти