Різнобарвні їжачки в сметанному соусі
(покроковий рецепт з фото)
Фарш - завжди смачно і швидко, така собі паличка-виручалочка. Ось, наприклад, їжачки, всі їх люблять і готують часто. А щоб трошки здивувати близьких, обкатайте їжачки в рисі різного кольору! симпатично.
Можна брати коричневий або бурий рис, дикий рис, суміш різного рису - буде забавно. Особливо сподобається дітям.
- Фарш домашній - 500 грам
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Кнопка - 2 скибочки
- Молоко - 100 мілілітрів
- Яйце - 1 штука
- Крем - 1 Склянка
- Вода - 1 Склянка
- Часник - 2 зубчики
- Мал - 1 Склянка (трьох кольорів)
Фарш змішайте з тертим цибулею, розмоченим в молоці батоном, додайте яйце, поперчіть і посоліть за смаком. Добре вимішайте фарш і відбийте кілька разів про миску.
Обробити вологими руками тюфтельки розміром з середнє яйце.
Насипте рис різних кольорів по тарілочках. Обкатайте тюфтельки в рисі.
Покладіть в змащену глибоку форму.
Для соусу прогрійте нашатковану соломкою цибулю і роздавлений часник в олії до прозорості лука. Влийте сметану і воду, посоліть і поперчіть за смаком, доведіть до кипіння і проваріть пару хвилин.
Залийте їжачки соусом, накрийте фольгою і поставте в розігріту до 180 градусів духовку. Запікайте близько години до готовності рису.
Подавайте гарячими, прикрасивши зеленню, зі свіжими овочами.