Різнобарвні пельмені з рибою
(покроковий рецепт з фото)
Давно не бачив такого красивого страви, як різнокольорові пельмені. Вони здатні прикрасити будь-який святковий стіл, їх нарозхват будуть лопати навіть діти.
Ви тільки подивіться на фотографії - це фантастично красиве блюдо Діти просто обожнюють такі різнокольорові пельмені з рибою, тому варто постаратися і зліпити такі пельмені. Дорослим же вони подобаються не тільки своїм зовнішнім виглядом, але ще і смаком - філе тріски чудово замінює традиційний для рецептів пельменів м'ясний фарш. Словом, виходить і смачно, і красиво, хоча поклопотатися в приготуванні доводиться. Удачі
- Борошно пшеничне - 500 грам
- Куряче яйце - 2 штуки
- Шпинат - 30 грам
- Морква - 200 грам
- Лихоманка - 300 грам
- Вершкове масло - 30 грам
- Цибуля ріпчаста - 1/2 штуки
Починаємо з підготовки інгредієнтів. По перше, просіюємо 500 г. Борошна. По-друге, за допомогою блендера або соковижималки видобуваємо спершу морквяний сік, потім - пюре зі шпинату. По-третє, блендером перетворюємо філе тріски в фарш. По-четверте, дрібно нарізаємо цибулю. Інгредієнти готові.
Беремо половину борошна, висипаємо її горочкой, на вершині горочки робимо поглиблення, в яке розбиваємо одне яйце і додаємо пюре зі шпинату. Гарненько перемішуємо і месім тісто. Аналогічно робимо тісто з другої половини борошна, яйця і морквяного соку.
Уже готове тісто звертаємо в плівку і залишаємо на 30-40 хвилин для набухання.
Рибний фарш з'єднуємо з трішечки обсмаженою цибулею і вершковим маслом. Солимо і гарненько перемішуємо.
Розкачуємо тісто в тонкий млинець, за допомогою формочки або звичайного склянки розрізаємо на кружечки.
Традиційним способом ліпимо пельмені - беремо один гурток тесту, в середину кладемо фарш, і звертаємо.
Беремо досочку або якусь страву, гарненько присипаємо борошном і акуратно викладаємо туди наші пельмені. Ставимо в морозилку. Потім беремо, скільки треба, кидаємо в киплячу воду і варимо близько 8-10 хвилин до готовності.