Їжачки в вершковому соусі
(покроковий рецепт з фото)
Їжачки в вершковому соусі відмінно підійдуть для дитячого і дієтичного харчування. Їжачки - ті ж тефтелі, тільки в них додаємо сирий рис і тому, коли рис готується, він вилазить їх м'ясного кульки.
Їжачки в вершковому соусі дуже ніжне блюдо, їжачки просто тануть у роті. Вершковий соус готується на вершковому маслі. Зажарку з цибулі і моркви робимо на ньому. Воду в фарш додають для того, щоб він був більш ніжним, але її можна замінити зайвої головкою цибулі, який теж дає соковитість. Воду в фарш і в соус додавайте на свій розсуд, також як і спеції. Пробуйте соус, він повинен вам подобається і по консистенції і за смаком. Успіхів і приємного апетиту!
- Фарш - 800 грам
- Цибуля - 1 штука
- Мал - 1/2 склянки
- Яйце - 1 штука
- Вода - 50-70 мілілітрів (в фарш)
- Сіль, перець - За смаком
- Вершкове масло - 4 Ст. Ложки (соус)
- Морква - 2 штуки (соус)
- Цибуля - 1-2 штук (соус)
- Жирні вершки - 1/2 склянки (соус)
- Бульйон курячий або вода - 1, 5-2 склянки (соус)
- Борошно - 3 Ст. Ложки (соус)
- Часник - 2 зубчики (соус)
У миску складіть фарш, Мал, яйце, тертий лук, спеції і воду.
Добре перемішайте фарш.
Сформуйте фрикадельки, покладіть їх у форму для запікання.
Цибуля обсмажте на сковороді.
Додайте моркву і смажте її 5 хвилин під кришкою.
Додайте борошно і добре її перемішайте з морквою, смажте ще 2 хвилини.
Додайте частину бульйону, томатну пасту і часник. Добре розмішайте. Готуйте ще 10 хвилин, поступово додаючи решту бульйону.
Додайте вершки і спеції.
Залийте соусом їжачки і відправте їх в духовку розігріту до 200 градусів і на 40 хвилин.
Смачного!