Їжачки в томатному соусі
(покроковий рецепт з фото)
Це досить простий рецепт їжачків в томатному соусі, які можуть стати відмінним різноманітністю щоденного раціону. Якщо традиційні м'ясні страви вже трохи набридли, приготуйте їжачки!
Якщо ви не знаєте, як зробити їжачки в томатному соусі, тоді цей рецепт для вас. Досить просте блюдо, яке підійде до будь-якого гарніру і може бути приготоване як на сковороді, так і в духовці. Томатний соус можна доповнити різними сушеними і свіжими травами, що зробить їжачки ще більш ароматними.
- Фарш - 500 грам
- Мал - 100-200 грам
- Морква - 1-2 штук
- Яйце - 2 штуки
- Томатний соус або паста - 2-4 чайних ложок
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
1. Для початку необхідно зробити фарш. Найкраще приготувати його самостійно, але і готовий цілком підійде. Віддати перевагу слід не дуже жирного фаршу, підійде свинина + яловичина або свинина + курка.
2. У фарш необхідно додати трохи солі і перцю, а також улюблені спеції. Це можуть бути як готові набори (для м'яса або котлет, наприклад), так і довільно вибрані.
3. Поки готується фарш, необхідно зварити рис. При бажанні, їжачки в томатному соусі в домашніх умовах можна зробити і без рису. До фаршу зі спеціями потрібно додати готовий рис, а також вбити 2 яйця.
4. Тепер можна ретельно перемішати всю масу. При бажанні ще можна додати подрібнений часник, цибуля, свіжу зелень.
5. Змочивши руки водою, з фаршу потрібно сформувати невеликі їжачки. Викласти їх на сковороду або деко (якщо готуватися вони будуть в духовці).
6. Томатну пасту або соус з'єднати з водою і ретельно перемішати. Можна посолити і поперчити за смаком. Вилити в сковороду і поставити на вогонь.
7. Тим часом вимити, очистити і натерти на тертці моркву. При бажанні можна також додати трохи цибулі. Викласти моркву зверху їжачків. Довести до кипіння, накрити кришкою і тушкувати близько 20 хвилин на середньому вогні.
8. Ось практично і весь рецепт приготування їжачків в томатному соусі. Через 20 хвилин кришку зі сковороди зняти і довести страву до повної готовності. Подавати з будь-яким гарніром гарячими.