Рецепт Їжачки в томатному соусі фото

Їжачки в томатному соусі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Це досить простий рецепт їжачків в томатному соусі, які можуть стати відмінним різноманітністю щоденного раціону. Якщо традиційні м'ясні страви вже трохи набридли, приготуйте їжачки!

Якщо ви не знаєте, як зробити їжачки в томатному соусі, тоді цей рецепт для вас. Досить просте блюдо, яке підійде до будь-якого гарніру і може бути приготоване як на сковороді, так і в духовці. Томатний соус можна доповнити різними сушеними і свіжими травами, що зробить їжачки ще більш ароматними.

  • Фарш - 500 грам
  • Мал - 100-200 грам
  • Морква - 1-2 штук
  • Яйце - 2 штуки
  • Томатний соус або паста - 2-4 чайних ложок
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
їжачки в томатному соусі - фото крок 1
1. Для початку необхідно зробити фарш. Найкраще приготувати його самостійно, але і готовий цілком підійде. Віддати перевагу слід не дуже жирного фаршу, підійде свинина + яловичина або свинина + курка.
їжачки в томатному соусі - фото крок 2
2. У фарш необхідно додати трохи солі і перцю, а також улюблені спеції. Це можуть бути як готові набори (для м'яса або котлет, наприклад), так і довільно вибрані.
їжачки в томатному соусі - фото крок 3
3. Поки готується фарш, необхідно зварити рис. При бажанні, їжачки в томатному соусі в домашніх умовах можна зробити і без рису. До фаршу зі спеціями потрібно додати готовий рис, а також вбити 2 яйця.
їжачки в томатному соусі - фото крок 4
4. Тепер можна ретельно перемішати всю масу. При бажанні ще можна додати подрібнений часник, цибуля, свіжу зелень.
їжачки в томатному соусі - фото крок 5
5. Змочивши руки водою, з фаршу потрібно сформувати невеликі їжачки. Викласти їх на сковороду або деко (якщо готуватися вони будуть в духовці).
їжачки в томатному соусі - фото крок 6
6. Томатну пасту або соус з'єднати з водою і ретельно перемішати. Можна посолити і поперчити за смаком. Вилити в сковороду і поставити на вогонь.
їжачки в томатному соусі - фото крок 7
7. Тим часом вимити, очистити і натерти на тертці моркву. При бажанні можна також додати трохи цибулі. Викласти моркву зверху їжачків. Довести до кипіння, накрити кришкою і тушкувати близько 20 хвилин на середньому вогні.
їжачки в томатному соусі - фото крок 8
8. Ось практично і весь рецепт приготування їжачків в томатному соусі. Через 20 хвилин кришку зі сковороди зняти і довести страву до повної готовності. Подавати з будь-яким гарніром гарячими.

Схожі рецепти