Італійські тістечка «Каннон»
(покроковий рецепт з фото)
Любителям пробувати найрізноманітніші десерти дуже рекомендую придивитися до цього рецепту і приготувати італійські тістечка "каннолі" в домашніх умовах. Мої гості завжди в захваті від них!
Незважаючи на те, що рецепт приготування італійських тістечок "каннолі" здається складним у виконанні, завдяки докладним інструкціям з фото ви напевно зможете повторити його на своїй кухні. Перед подачею доповнити десерт можна не тільки шоколадом, але і горішками, а також свіжими ягодами за смаком. Дуже апетитно і неймовірно смачно.
- Борошно - 2 склянки
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Кондитерський жир - 2 Ст. Ложки(şortenïng)
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Марсала - 100-120 мілілітрів
- Яйце - 1 штука (тільки білок)
- Рослинна олія - За смаком (для смаження)
- Rikotta - 400 грам
- Маскарпоне - 200 грам
- Цукрова пудра - 100 грам
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
- Шоколадні дропси - За смаком
1. Для приготування тіста з'єднайте просіяне борошно, сіль, корицю, цукор, кондитерський жир. Дуже зручно використовувати для цього кухонну техніку.
2. Перемішайте все до однорідності, поступово додайте вино, поки тісто не стане потрібної консистенції. Воно не повинно бути занадто рідким, так що вливайте Марсалу по чуть-чуть. Після загорніть тісто в плівку і залиште на пару годин при кімнатній температурі.
3. Отщіпніте невеликий шматочок від тесту, розкачайте його досить тонко.
4. Виріжте невеликі кружечки.
5. А далі потрібно накрутити їх на спеціальні трубки. Якщо таких під рукою немає, не впадай у відчай. Зробити італійські тістечка "каннолі" в домашніх умовах можна використовуючи чисті дерев'яні палички, наприклад. Щоб краї щільно прилягали, змащуйте їх білком.
6. Тільки коли ви впоралися з усіма заготовками, розігрійте рослинне масло.
7. Акуратно обсмажте кожну трубочку у фритюрі до золотистого кольору.
8. Потім викладіть на решітку, щоб вони охололи. Обов'язково підкладіть вниз папір або лист, щоб стікало зайве масло.
9. Коли трубочки добре охолонуть, акуратно дістаньте металеві трубки. Ось такі заготовки вийшли.
10. Тепер можна зайнятися начинкою. У рецепті приготування італійських тістечок "каннолі" використовується Рікотта, маскарпоне, цукрова пудра і трохи ванілі для аромату. Збийте все в однорідний крем.
11. Акуратно наповніть трубочки кремом за допомогою кондитерського мішка.
12. Потім край можна занурити в шоколад.
13. І в завершенні прітрусипьте всю цю красу цукровою пудрою. Ось і весь секрет, як приготувати італійські тістечка "каннолі" . Насолоджуйтесь!