Іспанські булочки «Ensaimadas»
(покроковий рецепт з фото)
Для любителів пишних, ніжною повітряної здоби хочу запропонувати рецепт іспанських булочок. Така випічки стане хорошим доповненням до чаю, кава, компоту в будні і свята.
Для тих, хто вже знайомий з дріжджовим тестом, спекти такі булочки не складе особливих труднощів. Новачкам я раджу слідувати покроковому опису рецепта і все вийде. Головне, щоб дріжджі були свіжими. Замість свіжих дріжджів можна взяти сухі, їх потрібно в два рази менше. Джем або повидло беріть за смаком і наявності. Хай щастить!
- Молоко - 80 мілілітрів
- Вода - 80 мілілітрів
- Дріжджі свіжі - 12 грам
- Цукор - 3-4 Ст. Ложок
- Сіль - 1/4 чайних ложки
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Борошно пшеничне - 350 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Джем - 100 грам
- Ванільний цукор - 5 грам
- Цукрова пудра - 30 грам
Підготуйте продукти для приготування іспанських булочок.
У миску або чашу міксера викладіть дріжджі.
Молоко з'єднайте з водою, підігрійте і влийте в дріжджі, перемішайте.
Додайте цукор, ванільний цукор, сіль і рослинне масло.
Поступово всипте просіяне борошно.
Замісити м'яке, еластичне тісто. Накрийте його харчовою плівкою або серветкою і поставте в тепле місце.
Через годину-півтори тісто збільшиться в об'ємі.
Obomnite тісто і секції 3-4 рівні частини.
Кожну частину розкачати в тонкий прямокутний пласт.
Пласт змастіть м'яким вершковим маслом.
На край тіста викладіть будь джем. У мене вишневий.
Сверре тісто ruletom.
А потім равликом. Булочка готова до випічки.
Викладіть булочки в форму. Накрийте плівкою і дайте постояти в теплі 20-25 хвилин.
Випікайте булочки в духовці при температурі 175-180 градусів 25-30 хвилин.
Готові іспанські булочки охолодіть і посипте цукровою пудрою. Можна подавати їх до столу.