Рецепт Іспанська тортилья фото

Іспанська тортилья
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Іспанська кухня
Овочі, Картопля, Яйця
Вегетаріанське харчування
На полуденок, На сніданок
Гарячі страви, Омлет

Іспанська тортилья - це ситне і просте в приготуванні блюдо, яке без зусиль можна приготувати в домашніх умовах. Вам знадобляться яйця, картопля, болгарський перець і зелений горошок. Вперед!

Іспанська тортилья - це приготовлений на повільному вогні омлет з начинкою з картоплі. У тортилью можна додавати будь-яку начинку на ваш розсуд.

  • Картопля - 3-4 штук
  • Яйця - 8 штук
  • Цибулина - 1 штука
  • Зелений горошок - 1/2 склянки (свіжий або морожений)
  • Болгарський перець - 1 штука (свіжий або консервований)
  • Масло оливкове - 8-9 Ст. Ложок
  • Перець чорний мелений - - За смаком
  • Сіль - - За смаком
іспанська тортилья - фото крок 1
1. Очистіть картопля, промийте і наріжте дуже тонкими кружечками. Якщо у вас є комбайн або терка-шинкування з насадкою мигдаликах, то саме час її використовувати.
іспанська тортилья - фото крок 2
2. Цибулину очистіть і наріжте тонкими півкільцями. До картоплі додайте нарізану цибулю, 3-4 ст. Ложки оливкової олії, сіль і чорний перець. Гарненько все перемішайте.
іспанська тортилья - фото крок 3
3. Нагрійте пару ложок оливкової олії в сковороді і викладіть картоплю з цибулею. Вогонь понизьте до середнього і накрийте сковороду кришкою. Смажте картопля під кришкою, періодично помішуючи, протягом 15 хвилин.
іспанська тортилья - фото крок 4
4. У тій же мисці, яку ви використовували для картоплі, збийте яйце (віночком або вилкою), додайте сіль, перець, нарізаний тонкими півкільцями болгарський перець, горошок і готовий смажений з цибулею картопля. Все перемішайте лопаткою.
іспанська тортилья - фото крок 5
5. У сковороді розігрійте ложку масла, плиту включите на швидкий вогонь. Викладіть в сковороду суміш з картоплі, лука і яєць. В першу хвилину смаження заважайте суміш лопаткою, потім постарайтеся суміш вирівняти. Лопаткою відокремте краю тортильи від сковороди.
іспанська тортилья - фото крок 6
6. Понизьте вогонь до середньо-повільного, накрийте сковороду кришкою і смажте тортилью під кришкою протягом 2-3 хвилин. Потім зніміть кришку і замість неї покладіть велику тарілку.
іспанська тортилья - фото крок 7
7. Переверніть сковороду, притримуючи тарілку рукою або поставивши на стіл. Тортілья виявиться на тарілці.
іспанська тортилья - фото крок 8
8. Додайте в сковороду ще ложку масла і викладіть тортилью в сковороду. Обсмажити тортилью з іншого боку. Накрийте кришкою і смажте ще хвилину-дві.
іспанська тортилья - фото крок 9
9. Готову тортилью подавайте порційно. Смачного!

Схожі рецепти