Іспанська тортилья
(покроковий рецепт з фото)
Іспанська тортилья - це ситне і просте в приготуванні блюдо, яке без зусиль можна приготувати в домашніх умовах. Вам знадобляться яйця, картопля, болгарський перець і зелений горошок. Вперед!
Іспанська тортилья - це приготовлений на повільному вогні омлет з начинкою з картоплі. У тортилью можна додавати будь-яку начинку на ваш розсуд.
- Картопля - 3-4 штук
- Яйця - 8 штук
- Цибулина - 1 штука
- Зелений горошок - 1/2 склянки (свіжий або морожений)
- Болгарський перець - 1 штука (свіжий або консервований)
- Масло оливкове - 8-9 Ст. Ложок
- Перець чорний мелений - - За смаком
- Сіль - - За смаком
1. Очистіть картопля, промийте і наріжте дуже тонкими кружечками. Якщо у вас є комбайн або терка-шинкування з насадкою мигдаликах, то саме час її використовувати.
2. Цибулину очистіть і наріжте тонкими півкільцями. До картоплі додайте нарізану цибулю, 3-4 ст. Ложки оливкової олії, сіль і чорний перець. Гарненько все перемішайте.
3. Нагрійте пару ложок оливкової олії в сковороді і викладіть картоплю з цибулею. Вогонь понизьте до середнього і накрийте сковороду кришкою. Смажте картопля під кришкою, періодично помішуючи, протягом 15 хвилин.
4. У тій же мисці, яку ви використовували для картоплі, збийте яйце (віночком або вилкою), додайте сіль, перець, нарізаний тонкими півкільцями болгарський перець, горошок і готовий смажений з цибулею картопля. Все перемішайте лопаткою.
5. У сковороді розігрійте ложку масла, плиту включите на швидкий вогонь. Викладіть в сковороду суміш з картоплі, лука і яєць. В першу хвилину смаження заважайте суміш лопаткою, потім постарайтеся суміш вирівняти. Лопаткою відокремте краю тортильи від сковороди.
6. Понизьте вогонь до середньо-повільного, накрийте сковороду кришкою і смажте тортилью під кришкою протягом 2-3 хвилин. Потім зніміть кришку і замість неї покладіть велику тарілку.
7. Переверніть сковороду, притримуючи тарілку рукою або поставивши на стіл. Тортілья виявиться на тарілці.
8. Додайте в сковороду ще ложку масла і викладіть тортилью в сковороду. Обсмажити тортилью з іншого боку. Накрийте кришкою і смажте ще хвилину-дві.
9. Готову тортилью подавайте порційно. Смачного!