Індійський НААН
(покроковий рецепт з фото)
В Індії існує багато рецептів приготування цих хлібних коржів, що не дивно. Кожна господиня приготує його по своєму. Пропоную вам один з варіантів приготування індійського наана.
В одному тільки господині сходяться, НААН - хлібна круглий коржик. А так є варіанти дріжджового і бездріжджового тіста, з додаванням йогурту і т.П. Зазвичай НААН запікають в спеціальній печі, але можна скористатися і розпеченій гарячої сковородою.
- Борошно - 2 склянки
- Тепла вода - 2/3 склянки
- Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Йогурт питний - 2 Ст. Ложки
- Топлене масло - 1/4 склянки
1. Підготуйте необхідні інгредієнти. Борошно просійте в миску.
2. У мисці з'єднайте борошно, сіль, сухі дріжджі, цукор, перемішайте. Влейте йогурт, теплу воду і замісити гладке тісто, не прилипає до рук. Вимішуйте протягом 5 хвилин. Потім тісто округлятимете, помістіть в миску, змащену маслом, накрийте харчовою плівкою, поставте в тепле місце на 1 час.
3. Тісто через 1 годину збільшилася в 2 рази.
4. Розділити тісто 6 частин.
5. Кожну частину розкачати в круглий коржик, товщиною 5 мм, накрийте.
6. Кожен коржик обсмажте на сухій розжареній сковороді по 1-2 хвилини з кожного боку до рум'яної скоринки.
7. Змастіть НААН топленим маслом з обох сторін, накрийте мискою.
8. Смачного!