НААН домашнього приготування
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування індійського хліба (перед) в домашніх умовах.
Кількість порцій: 4
- Пшеничне борошно - 500 грам
- Порошок для випічки - 1/2 чайних ложки
- Харчова сода - 1/2 чайних ложки
- Цукор - 1/2 чайних ложки
- Сіль - 1/4 чайних ложки
- Молоко - 1/2 склянки (тепле)
- Йогурт - 120 мілілітрів
- Олія - 1/2 Ст. Ложки (для смаження)
- Спеції з трав - - За смаком (по бажанню)
Добре змішайте всі сухі інгредієнти.
Окремо підігрійте, з початок йогурт, дайте йому відстоятися 10-15 хвилин потім підігрійте молоко і змішайте з йогуртом.
У центрі сухих інгредієнтів зробіть поглиблення і влийте половину молочної суміші. Замішуйте акуратно і поступово додайте молоко з йогуртом.
Замішуючи тісто змастіть руки і ложку масло. Це не дасть тесту прилипнути.
Тепер накрийте тісто вологим рушником і залиште на 2-а години.
Після закінчення 2-ї години, на робочу поверхню посипте трохи борошна і викладіть тісто. Замішуйте протягом двох хвилин, потім сформуйте невелике коло, так зручніше розділити на рівні частини.
Розділити тісто 8 частин, посипте робочу область борошном і розкачайте тісто на довгасті форми, але не тонкі.
Змастіть одну сторону водою. Також можна додати і приправ на ваш смак (часник, перець і т.Д.. З вибором можна фантазувати як завгодно).
Розігрійте сковороду на середньому вогні (краще використовувати чавунну). Покладіть НААН змащеній стороною вниз і готуйте протягом 30-60 секунд. Потім спробуйте перевернути, якщо не виходить, то дайте хліба ще 15 секунд і спробуйте ще раз. Також є ще один варіант обсмаження другої сторони, його я опишу в наступному кроці.
Для досягнення справжнього смаку і вигляду, НААН слід обсмажувати на відкритому вогні. Для цього підійде газова плитка. Найкраще в домашніх умовах, обсмажувати одну сторону на сковороді, а другу над полум'ям. Кухонними щипцями беремо хліб і смажимо над вогнем 30 секунд постійно обертаючи. Якщо у вас немає можливості зробити так, то нічого страшного, приготований повністю на сковороді НААН, теж дуже смачний.
Після готовності, змастіть хліб вершковим маслом і можна подавати до столу. Смачного.