Рецепт НААН домашнього приготування фото

НААН домашнього приготування
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Індійська кухня
Тісто , Борошно
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Випічка , Хліб
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Рецепт приготування індійського хліба (перед) в домашніх умовах.

Кількість порцій: 4
  • Пшеничне борошно - 500 грам
  • Порошок для випічки - 1/2 чайних ложки
  • Харчова сода - 1/2 чайних ложки
  • Цукор - 1/2 чайних ложки
  • Сіль - 1/4 чайних ложки
  • Молоко - 1/2 склянки (тепле)
  • Йогурт - 120 мілілітрів
  • Олія - 1/2 Ст. Ложки (для смаження)
  • Спеції з трав - - За смаком (по бажанню)
нААН домашнього приготування - фото крок 1
Добре змішайте всі сухі інгредієнти.
нААН домашнього приготування - фото крок 2
Окремо підігрійте, з початок йогурт, дайте йому відстоятися 10-15 хвилин потім підігрійте молоко і змішайте з йогуртом.
нААН домашнього приготування - фото крок 3
У центрі сухих інгредієнтів зробіть поглиблення і влийте половину молочної суміші. Замішуйте акуратно і поступово додайте молоко з йогуртом.
нААН домашнього приготування - фото крок 4
Замішуючи тісто змастіть руки і ложку масло. Це не дасть тесту прилипнути.
нААН домашнього приготування - фото крок 5
Тепер накрийте тісто вологим рушником і залиште на 2-а години.
нААН домашнього приготування - фото крок 6
Після закінчення 2-ї години, на робочу поверхню посипте трохи борошна і викладіть тісто. Замішуйте протягом двох хвилин, потім сформуйте невелике коло, так зручніше розділити на рівні частини.
нААН домашнього приготування - фото крок 7
Розділити тісто 8 частин, посипте робочу область борошном і розкачайте тісто на довгасті форми, але не тонкі.
нААН домашнього приготування - фото крок 8
Змастіть одну сторону водою. Також можна додати і приправ на ваш смак (часник, перець і т.Д.. З вибором можна фантазувати як завгодно).
нААН домашнього приготування - фото крок 9
Розігрійте сковороду на середньому вогні (краще використовувати чавунну). Покладіть НААН змащеній стороною вниз і готуйте протягом 30-60 секунд. Потім спробуйте перевернути, якщо не виходить, то дайте хліба ще 15 секунд і спробуйте ще раз. Також є ще один варіант обсмаження другої сторони, його я опишу в наступному кроці.
нААН домашнього приготування - фото крок 10
Для досягнення справжнього смаку і вигляду, НААН слід обсмажувати на відкритому вогні. Для цього підійде газова плитка. Найкраще в домашніх умовах, обсмажувати одну сторону на сковороді, а другу над полум'ям. Кухонними щипцями беремо хліб і смажимо над вогнем 30 секунд постійно обертаючи. Якщо у вас немає можливості зробити так, то нічого страшного, приготований повністю на сковороді НААН, теж дуже смачний.
нААН домашнього приготування - фото крок 11
Після готовності, змастіть хліб вершковим маслом і можна подавати до столу. Смачного.

Схожі рецепти