Індичка, запечена в духовці
(покроковий рецепт з фото)
М'ясо індички вважається дієтичним і дуже смачним, тому я так люблю страви з цього птаха. Як приготувати індичку, запечену в духовці? Це дуже просто, якщо знати кілька секретів.
Щоб зробити індичку більш ароматною, можна натерти її сумішшю трав і спецій, а всередину покласти половинки лимона і часточки часнику. Після того, як ви дістали індичку з духовки, рекомендується накрити її фольгою і залишити на півгодини. Завдяки цій маленькій хитрості розрізати тушку вам буде набагато легше. Обробляти індичку перед подачею починайте з крил, потім відокремте стегна, і в останню чергу - грудку. Смачного!
- Індичка - 1 штука
- Курячий бульйон - 2 склянки
- Розтоплене вершкове масло - 1 Склянка
- Сіль, перець - За смаком
1
За годину до початку приготування дістаньте тушку індички з холодильника, промийте під струменем теплої води, видаліть тельбухи і помістіть на стійку для смаження.
2
Розігрійте духовку до 220 градусів. Натріть індичку сіллю і чорним перцем, в жаровню налийте бульйон.
3
Помістіть птицю в духовку і відразу ж зменшіть температуру до 180 градусів. Через кожні 45 хвилин діставайте жаровню з духовки і поливайте індичку розтопленим маслом. Цей прийом дасть красиву золотисту скориночку, а також дозволить індичці приготуватися рівномірно.
4
Тушка весом 6 кг готується приблизно 3, 5 годину. Але перевіряти готовність страви можна вже години через півтора від початку приготування. Готовність перевіряйте в трьох місцях: на грудях, зовнішньої і внутрішній стороні стегна.
5
Смачного!