Ікра тріски
(покроковий рецепт з фото)
Консервовану печінка тріски їли все. А чи пробували ви ікру тріски? Сьогодні розповім простий і смачний варіант, як приготувати ікру тріски. Цей рецепт дуже простий і доступний кожному.
Ви можете регулювати ступінь приготування ікри. Готову ікру остудіть, а потім вже подавайте до столу зі шматочком житнього або білого хліба. Можна нарізати її шматочками або розмазати, як вершкове масло. Зберігайте ікру в холодильнику в контейнері з герметичною кришкою, щоб вона не обвітрилася.
- Ікра тріски - 350 грам
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Перець горошком - 2 штуки
- Оцет - 0, 5 чайних ложки
- Вода - За смаком
1
Ікру тріски викладіть в друшляк, промийте гарненько під проточною водою, потім перекладіть на паперовий рушник.
2
У сотейник наберіть невелику кількість води, щоб вона покрила ікру, додайте сіль і перець, а також оцет.
3
Надішліть сотейник на вогонь і доведіть до кипіння, потім відправте в киплячу воду ікру і зробіть мінімальний вогонь. Якщо вода все одно вирує, то вимкніть вогонь, а через пару хвилин включите, щоб вода не охолола.
4
Залиште ікру на 20 хвилин у гарячій воді, потім акуратно дістаньте і витріть серветками.
5
Нарізайте остигнула ікру шматочками і подавайте з грінками або свіжим хлібом.