Ікра тріски смажена
(покроковий рецепт з фото)
У ікри тріски приємний і делікатний смак. Ділюся рецептом, як приготувати ікру тріски смажену. Ця страва містить багато жиру, тому вживати його варто дозовано, з простими гарнірами.
Спробуйте подати до смаженої ікрі ось таке доповнення: часник подрібніть вручну або в пресі, розітріть з крупною сіллю (але не пересолити) і змішайте з нарізаною петрушкою. Так само добре поєднується зі смаженою ікрою салат з червоною вареної квасолі зі смаженою цибулею, подрібненими часником, петрушкою, чорним перцем і сіллю.
- Ікра тріски - 500 грам
- Масло рослинне - 4 Ст. Ложки
- Яйця - 2 штуки
- Сухарі паніровочні - 2 Ст. Ложки
- Сік лимонний - 50 грам
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
1
Ікру тріски покладіть в друшляк і добре промийте під холодною проточною водою.
2
Перекладіть ікру в каструлю, залийте холодною водою (щоб тільки покрила), додайте сіль і доведіть до кипіння на середньому вогні і варіть ікру, поки вона не стане білого кольору.
3
Викладіть ікру в друшляк, дайте стекти зайвій воді і наріжте ікру на шматочки.
4
Підготуйте одну миску з сухарями, в інший збийте яйця і нагрійте в сковороді рослинне або вершкове масло.
5
Шматочки ікри занурте в збиті яйця, потім обваляйте в сухарях, покладіть в гаряче масло і обсмажуйте до золотисто-коричневого кольору. Панірувальні сухарі можна приправити травами і спеціями: сушена петрушка, часник, кмин, koriandr, шавлія.
6
Обсмажену ікру викладіть на тарілку, покриту паперовим рушником, хай полежить 2-3 хвилини, щоб стік зайвий жир.
7
Викладіть готову ікру на блюдо, збризніть лимонним соком і посипте свіжомеленим чорним перцем. Подайте смажену ікру тріски на тостах, з питою і нарізкою зі свіжих овочів.